Idaho staat in april in het teken van speciaalbier

De Amerikaanse staat Idaho organiseert dit jaar een maand lang bierproeverijen, brouwerijbezoeken en andere bieractiviteiten tijdens “Idaho Craft Beer Month”. De maand april is officieel uitgeroepen tot de maand die in het teken staat van speciaalbieren die in de staat gebrouwen worden.

Van 1 april tot en met 30 april zet Idaho alle tapkranen open. De hele maand komen producenten, bierbrouwers, restaurants en liefhebbers samen op diverse evenementen om de speciaalbieren van de staat te promoten.

Idaho staat op nummer 10 als men spreekt over het aantal bierbrouwerijen per capita in de Verenigde Staten. Bovendien is het de op één na grootste gerst producent en de op twee na grootste hopproducent van de VS. De veelzijdigheid in de landbouw geeft de bierbrouwers de mogelijkheid een grote variëteit aan bieren te brouwen. De bierliefhebber vindt hier meer dan 50 bierbrouwerijen. Tijdens de “Idaho Craft Beer Month” mogen consumenten een kijkje achter de schermen nemen bij zowel de boeren waar de hop geoogst wordt als bij de bierbrouwer.

 

 

Biertoerisme populair

“Idaho heeft een bloeiende speciaalbier industrie, die veel mensen nog niet kennen. We zien een toename in de groei van brouwerijen in de staat, en daarnaast zien we ook grotere brouwerijen”, aldus Sheila Francis, directeur van de vereniging Idaho Brewers United. ‘’Idaho Craft Beer Month biedt bierliefhebbers de kans om te verkennen wat Idaho op dit vlak te bieden heeft.’’

“Idaho Craft Beer Month” is tot stand gekomen door de groeiende populariteit in het biertoerisme. In 2012 verbonden verschillende bierbrouwers zich door de oprichting van Idaho Brewers United. De bierbrouwers promoten samen de speciaalbieren van Idaho. ‘’Uit onderzoek blijkt dat de beschikbaarheid van goede kwaliteit speciaalbier invloed heeft op de vakantiekeuze”, aldus Diana Norton, manager van het Verkeersbureau van Idaho. ‘’Met een brouwerij aanwezig in elk van Idaho’s zeven toeristische regio’s, was het een logische stap om Idaho Craft Beer Month in het leven te roepen. Wij zijn enthousiast het speciaalbier van Idaho en onze staat op de kaart te zetten als nieuwe speciaalbier-bestemming.’’

 

 

Ontdek Idaho

Idaho ligt in het noordwesten van Amerika en hoewel het één van de minder bekende bestemmingen van de Verenigde Staten is, is het een bestemming met veel potentie om meer internationale vakantiegangers aan te trekken. In de zomer is het er aangenaam warm en een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers die buiten de gebaande paden willen treden. Raften op de Snake River, kamperen in het Sawtooth National Forest of wandelen door het maanlandschap van het Craters of the Moon National Monument & Preserve. In de winter valt er sneeuw en kunnen diverse vormen van wintersport worden beoefend. Via de omliggende staten (en vanuit Canada) is Idaho uitstekend bereikbaar, zowel met het vliegtuig als met de huurauto of camper. De staat is dan ook perfect te combineren met een bezoek aan één van die omliggende staten.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.