Ontdek de erfgoedlocaties van de bekende schilder Van Gogh met de ‘Route Van Gogh Europe’

Vorige week hebben de Europese partners die samenwerken in Van Gogh Europe tijdens ITB een nieuw initiatief gepresenteerd. Met Route Van Gogh Europe zetten ze samen het Europese erfgoed van de wereldvermaarde schilder Vincent van Gogh op de kaart.

Internationale routes, een meertalige website en brochures laten bezoekers in de voetsporen van Van Gogh treden op zijn reis door Nederland, België en Frankrijk. Tijdensde presentatie in de Berlijnse Kultur Lounge gaven Frank van den Eijnden (Voorzitter Van Gogh Europe), Milou Halbesma (Directeur Publiekszaken Van Gogh Museum) en Lies Boelrijk (Marketing & Business Development Kröller-Müller Museum) hiervoor het startsein door de website www.routevangogheurope.eu te lanceren. Daarmee is het internationale aanbod meertalig toegankelijk voor zowel touroperators als de individuele reiziger (FIT-markt).

 

 

In de voetsporen van Van Gogh

Vincent van Gogh heeft tijdens zijn leven op verschillende plaatsen gewoond en gewerkt. In Van Gogh Europe zijn die erfgoedlocaties samen met plaatsen waar zijn werk getoond, bewaard en onderzocht wordt, verenigd. Met Route Van Gogh Europe worden bezoekers uitgenodigd om in de voetsporen van Vincent van Gogh te treden. Ze volgen de schilder die nog dagelijks miljoenen mensen over de hele wereld inspireert door Nederland, België en Frankrijk en ontdekken zijn werk en leven.

 

 

Meertalige routes en ‘special deals’

Route Van Gogh Europe verbindt drie landen, zes musea, negen erfgoedlocaties en veertien steden in Nederland, België en Frankrijk. Met een meertalige website, een consumentenbrochure en een ‘sales guide’ worden belangstellenden geïnformeerd over de erfgoedlocaties, culturele en toeristische activiteiten, thematische internationale routes en aantrekkelijke arrangementen. Via Facebook (www.Facebook.com/routevangogheurope), Twitter (www.twitter.com/vangogheurope) en Instagram (www.instagram.com/vangogheurope) worden actualiteiten en ervaringen van bezoekers gedeeld met iedereen die belangstelling heeft voor het erfgoed van Vincent van Gogh.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.