Bonnefantenmuseum presenteert fotograaf Henk Schiffmacher op Pinkpop 2017!

Op 3, 4 en 5 juni 2017 is het Bonnefantenmuseum voor de vierde keer op rij aanwezig op het Pinkpop festival in Landgraaf met het Bonnefanten Pinkpop-up museum. In het paviljoen aan de Kalm Aan Laan toont het museum in samenwerking met de BankGiro Loterij voor het eerst fotografie van Nederlands bekendste tatoeëerder en kunstenaar Henk Schiffmacher.

Henk in spiegel – USA, San Francisco, Market Street, 1974, foto Henk Schiffmacher

“Fantastisch dat het Bonnefantenmuseum hem met fotografie toont op Pinkpop. Een uitgelezen kans voor het grote publiek om kennis te maken met de fameuze kunstenaar Henk Schiffmacher” aldus Pinkpop directeur en organisator Jan Smeets.

 

 

Henk Schiffmacher

Henk Schiffmacher is een tattoo-kunstenaar en cultureel connaisseur uit Amsterdam. Bekend om zijn buitengewone energieke joie de vivre en ongebruikelijke tatoeagestijl is hij altijd op zoek naar nieuwe impulsen. Hij is een kunstenaar recht uit het hart. Met zijn ervaren rock-‘n-roll lifestyle houdt hij alles om zich heen zo puur mogelijk. Naast tatoeëerder is Schiffmacher ook bekend als schrijver, kunstschilder en fotograaf. Onlangs verscheen zijn eerste fotoboek: Henk Schiffmacher – Photographer. Deze publicatie is het eerste uitgebreide overzicht van zijn fotografie in de jaren ‘70 en ‘80. Wat begon als een ontdekking van Schiffmachers dochter Texas, is de afgelopen twee jaar dankzij haar uitgegroeid tot een prachtige selectie van zijn fotografie uit die periode.

Het recentelijk verschenen fotoboek vormt de aanleiding om Schiffmachers werk in het Bonnefanten Pinkpop-up museum te tonen. De tentoonstelling bevat foto’s bestaande uit een wilde mix van culturen, nationaliteiten, gewoontes en excessen tegen een achtergrond van vintage stadsgezichten en tijdloze landschappen, die je mee terug nemen in de tijd alsof je erbij was. Een weergave van Schiffmachers unieke kijk op de wereld vier decennia geleden: rauw, puur, direct en ongekend.

 

 

Van festival naar museum

Niet alleen op Pinkpop, maar ook in het Bonnefantenmuseum is in de zomer het werk van Henk Schiffmacher te zien. Daarnaast heeft de festivalbezoeker op vertoon van het Pinkpop polsbandje of dagkaart de mogelijkheid om het Bonnefantenmuseum in Nederland tot en met 3 september 2017 eenmalig gratis te bezoeken. Dit biedt een extra gelegenheid om te genieten van de diverse tentoonstellingen oude en hedendaagse kunst.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.