Kunst in Valkenburg, binnen en buiten van kunst genieten..

Op zaterdag 11 maart 2017 opent KIV voor de 10e keer haar deuren. KiV staat voor Kunst in Valkenburg, een unieke en exclusieve jaarlijks terugkerende kunstexpositie in het heiligdom van de Gerlachusparochie en op het landgoed van Château St. Gerlach.

U kunt er in de maand maart binnen (KiV Inside) en van maart t/m september buiten (KiV Outside) werk bewonderen van totaal verschillende kunstaanbieders: Marx & Marx Limburgse Kunst, Galerie & Beeldentuin Giardino en enkele gastexposanten. Waaronder Maria Verstappen, Jan van den Bragt, Bontart en de collectie van Hugo en Jill van der Aa. Ook zijn er taxatiemiddagen.

Taxatiemiddagen

Vanwege het ­10-jarig jubileum zijn er 2 taxatiemiddagen waarop bezoekers (met een geldig entreebewijs) van KiV Inside hun eigen kunstvoorwerpen (schilderijen en beelden, dus geen tin, porselein, serviezen, ect.) gratis ter taxatie kunnen aanbieden en wel op woensdag ­15 en 22 maart van ­14.00 tot 17.00 uur. De taxaties zullen worden verricht door Marx & Marx en Giardino.

 

 

KiV inside

In de kloostergang van Château St. Gerlach en in de schatkamer van de St.Gerlachuskerk – een prachtige barokkerk met onlangs gerestaureerde achttiende-eeuwse fresco’s, gelegen in Houthem – vindt de kunstexpositie plaats. Openingstijden: zaterdag 11 maart t/m zondag 26 maart 2017, dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. KiV Inside: € 7,50 per persoon. Kinderen t/m ­12 jaar gratis toegang. Voor inwoners van Valkenburg ­ 10% korting p.p. op entree.

KiV outside

KIV Outside is het decor voor beelden van verschillende materialen op het Landgoed van Château St. Gerlach. Openingstijden: zaterdag ­­ 11 maart t/m zondag 1­ oktober 2017. Dagelijks doorlopend geopend. De entree voor KiV outside is vrij.

 

 

Kunstaanbieders

Galerie & Beeldentuin Giardino beschikt over een uitgebreide collectie hedendaagse beelden en schilderijen van (inter-)nationale kunstenaars. Er zijn werken van onder meer de wereldberoemde Lidia Masllorens (ES), David Gerstein (IL) en Isabelle Scheltjens (B) te zien. Verder werken van Jos van Vreeswijk, Judith Wiersema, Ronald A. Westerhuis, Sjaak Smetsers, Christiaan Lieverse, Frans van Straaten, Saskia Pfaeltzer, Karin van de Walle, Jack van Iwaarden de Vreede en Tom Smetsers te bezichtigen.

Marx en Marx Limburgse kunst is gespecialiseerd in aan Limburg gerelateerde kunst van de afgelopen honderd jaar. Zij stellen onder andere schilderijen en beelden van Paul Beckers, Harry Schroen, Charles Eyck, Sjef Hutschemakers, Patrick Creyghton, Wil van der Laan, Jo Ramakers, Lei Molin, Gene Eggen, Mies Grijmans, Aad de Haas, Erik Kierkels, Monique Lipsch, Hans Truijen, Geert Verstappen en Kieta Nuij ten toon.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.