Theatervoorstelling ‘Naar Moskou’ in Drents Museum Ode aan werk toneelschrijver Tsjechov

In het kader van de tentoonstelling Peredvizhniki speelt theatergezelschap De Lege Ruimte op donderdag 9 maart de voorstelling ‘Naar Moskou’ in de Statenzaal van het Drents Museum. De voorstelling is een tragikomische en tegelijk liefdevolle ode aan het werk van de Russische toneelschrijver Anton Tsjechov.

De teksten worden afgewisseld met a capella gezongen liedjes. ‘Naar Moskou’ wordt gespeeld door Suzanne Groote, Aly Kampinga en Sonja Speelman. De voorstelling is om 13.00, 14.00 en 15.00 uur te zien en is voor museumbezoekers gratis toegankelijk.

Voorstelling Naar Moskou

In de vorm is ‘Naar Moskou’ een soort ‘uitgeklede’ versie van het stuk ‘Drie Zusters’ van de Russische toneelschrijver Anton Tsjechov. Het stuk is ontdaan van alle personages, behalve de drie zusters. Ze filosoferen wat, ze verlangen, ze zijn weemoedig, ze vervelen zich en natuurlijk is er de liefde. En ze willen dolgraag naar Moskou. Maar ze gaan natuurlijk niet. ‘Naar Moskou’ is een collage van fragmenten uit vier theaterstukken van de Russische schrijver: ‘Drie Zusters’, ‘De Meeuw’, ‘De Kersentuin’ en ‘Oom Wanja’. Het concept en de regie zijn van Jos Visscher.

 

 

Theatergezelschap De Lege Ruimte

De Lege Ruimte is een gezelschap waarbij ambitieuze amateurs onder professionele begeleiding voorstellingen maken. Het gezelschap speelde eerder al eens in het Drents Museum. Tijdens de tentoonstelling met figuratief werk van de Russische kunstenaar Kazimir Malevich werd in 2015 de muziektheatervoorstelling ‘Ze snappen er niet dat van’ gespeeld, een voorstelling op basis van gedichten van Vladimir Majakovski.

 

 

Tsjechov en de Peredvizhniki

De nu lopende tentoonstelling laat werk zien van de Peredvizhniki, een groep Russische kunstenaars aan het einde van de 19de eeuw. Anton Tsjechov (1860-1904) was een tijdgenoot van deze kunstenaars. De schilder Isaak Levitan, een prominent lid van de Peredvizhniki, was goed bevriend met de toneelschrijver.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.