Samsonite en Vodafone gaan de strijd aan met zoekgeraakte bagage

In 2015 raakten 23,1 miljoen reizigers tijdelijk of permanent hun bagage kwijt. Van deze 23,1 miljoen bagagestukken werd de meerderheid binnen 48 uur bij de eigenaar terug bezorgd. Helaas is er nog steeds 6% van alle bagage die nooit meer boven water zal komen. Om deze reden zijn Samsonite en Vodafone zeer trots op de presentatie van Track&Go tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.Deze beurs staat bekend als de grootste bijeenkomst voor de mobiele industrie in Europa, en brengt verschillende telefoon providers, software bedrijven en ontwikkelaars van elektronica bij elkaar samen.

Verloren bagage is de grootste nachtmerrie van elke reiziger. Samsonite is al meer dan 100 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve technologieën voor het reizen, en richt zich ook op het oplossen van de problemen die komen kijken bij verloren bagage. Om deze reden is het ontwikkelingsteam van Samsonite druk bezig om alle nieuwe bewegingen te volgen op het gebied van slimme bagage en andere beschikbare technologieën die helpen bij het oplossen van verloren bagage.

 

 

Een belangrijke stap in dit proces is de samenwerking met leidende technologiebedrijven in de markt. Samsonite heeft voor deze samenwerking de provider Vodafone benaderd. Het gevolg van deze samenwerking is dat beide bedrijven samen een systeem ontwikkelen waarmee verloren bagage kan worden teruggevonden, dit systeem heet de Track&Go. Samsonite is erg blij met deze samenwerking, omdat dit het mogelijk heeft gemaakt om een test op te starten van de nieuwe technologie voor de Track&Go die de bedrijven samen hebben ontwikkeld, genaamd de Narrowband- IoT.

 

 

Deze technologie kan worden toegevoegd aan de Track&Go. De Track&Go is een klein apparaat dat eenvoudig in een koffer of tas kan worden gedaan, waarmee de eigenaar zijn eigen bagage kan volgen. Samsonite is ondertussen begonnen met de ontwikkeling van koffers, waarin deze Track&Go devices standaard verwerkt zijn. Dankzij de Narrowband-IoT technologie is het mogelijk om een nieuwe generatie Track&Go apparaten te creëren die efficiënter zijn, minder elektriciteit gebruiken, een groter bereik hebben en minder persoonlijke gegevens nodig hebben.

Track&Go is gebaseerd op 2 hoofdprincipes, namelijk het geven van de geolocatie van bagage, en het geven van een alarm als de bagage buiten het bereik van de Track&Go raakt. Dit maakt het mogelijk om bagage bijvoorbeeld in de bagagerekken achter te laten in de trein onderweg naar Parijs, zonder de zorgen dat deze mogelijk kunnen worden gestolen zonder dat de reiziger hier bewust van is. Dankzij de Narrowband-IoT is het ook mogelijk om de locatie van gestolen of verloren bagage te achterhalen via een app op de smartphone. Op deze manier kan de reiziger zijn verloren bagage weer terug krijgen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.