Vijf dagen fietsen, van wijnboer naar wijnboer

Op de fiets leer je Rheinhessen, het land van de duizend heuvels, het beste kennen. Het allerleukst is een vijfdaagse fietstocht van wijnboer naar wijnboer. Je overnacht dan telkens op een andere wijnboerderij en geniet iedere ochtend van een heerlijk ontbijt vol specialiteiten uit de regio. Na het ontbijt stap je op de fiets om de prachtige omgeving te verkennen. Zonder bagage, want die wordt speciaal voor jou naar de volgende bestemming gebracht.

In dit uitgestrekte wijngebied vind je maar liefst 500 km aan goed onderhouden fietspaden. Je rijdt langs rivieren, idyllische beekjes, wijnbergen en fruitbomen, van heuvel naar heuvel. Per dag fiets je gemiddeld veertig kilometer. Het is ook mogelijk om e-bikes te huren. Er zijn twee routes, beide laten de mooiste plekjes van het arcadische Rheinhessen zien.

 

 

Wijnproeven bij de boer

Afhankelijk van de tour die je kiest kom je in wijndorpjes en -stadjes als Nierstein, Oppenheim, Worms en Mainz. Of je gaat naar de Muizentoren van Bingen of rode wijn stad Ingelheim. Met een paar omweggetjes fiets je naar het lieflijke Zellertal of langs de oevers van de Nahe.

’s Avonds kom je aan bij het volgende wijnhuis, in de tuin of op de stijlvolle binnenplaats. Daar praat je met de wijnfamilie over de keur aan wijnen die ze maken. Natuurlijk ga je er ook een paar proeven of drink je een mooi glas bij de heerlijke streekgerechten die geserveerd worden.

 

 

Arrangement Met de fiets van wijnboer naar wijnboer

Vijf overnachtingen bij verschillende wijnhuizen, inclusief:

  • Ontbijt, Lunchpakket, dagelijks
  • Bagagetransport
  • Kaarten en routebeschrijvingen
  • Boottocht over de Rijn

Data: 1 mei t/m 21 oktober. Vanaf € 319 per persoon. Je overnacht uitsluitend bij wijnboeren met het kwaliteitspredikaat van de vereniging ‘Vakantie bij de Wijnboeren van Rheinhessen’.

Mainz: drieënhalf uur met de auto

Met de auto ben je zo in Mainz, het ligt op ongeveer drieënhalf uur rijden van Nederland en België. In deze hoofdstad van het grootste wijngebied van Duitsland vind je het goede leven. Bezoekers uit de hele wereld zijn hier van harte welkom. Levensvreugde en een cultuur van tweeduizend jaar vormen de belangrijkste elementen van de hoofdstad van Rheinland-Pfalz, het land van duizend heuvels.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.