Karlsruhe geeft je het vakantie gevoel

Karlsruhe. Een bruisende Duitse stad met gezellige Biergartens, festivals en mooie bossen voor de sportieveling die wil mountainbiken of hardlopen.

Vakantiebeleving

Dat ik niet zo geweldig Duits spreek is misschien jammer, maar… daardoor is mijn vakantiebeleving in Duitsland wel extra groot!

Vanuit Brabant rij ik met mijn Fordje naar Karlsruhe.  Ik vertrek wel al met enig vakantiegevoel vanuit Nederland richting Duitsland, maar eigenlijk is het voor mij even een weekend-familiebezoekje. Twee keer stoppen voor een latte macchiato en toiletpauze, en na 5 uur rijden kom ik aan op mijn vakantiebestemming: Oberreut (stadsdeel van Karlsruhe).

In Oberreut vind je een zweefvliegtuigbasis welke omgeven is door de bossen. Het met schaduw gevulde bos is ideaal voor een ochtend ‘run’ of een ritje op de mountainbike – waarbij je even een sprint kunt maken langs het vliegveld om ook eventjes te genieten van een ander uitzicht.

Das fest

Lekker buiten op een terras wat gaan eten kan in Duitsland goed, maar dan vooral in de Biergartens. Ik bezocht de Schupi biergarten en heb nog nooit zo snel mijn bord leeg gegeten als daar, verrukkelijk eten! Ze hebben heus niet alleen maar vette Duitse worst, maar ook erg veel gezonde maaltijden met behoorlijk wat groente voor de liefhebber.

Schupi

Beim Schupi…Badisch gut!

Meer op zoek naar entertainment? Elk jaar wordt het open-air festival Das Fest gehouden waar artiesten zoals Seeed (Duitstalige reggae/dancehall band uit Berlijn) optreden. Dit jaar werd het festival op 25-27 juli gehouden en ik heb er een paar uurtjes gratis van mogen genieten, want de entree kost namelijk niets.
Je kan over het gehele festival terrein rondlopen en bij bijna alle podia vooraan staan als je dat graag wilt. Het is er gezellig druk en mensen staan er niet op elkaar lip.
Wil je naar bij het main-stage optreden kunnen kijken van dichterbij? Dan kun je online een kaartje kopen voor een prijsje van ongeveer 8 euro. Ik vind het in ieder geval veel goedkoper dan de festivals in Nederland.

Het openbaar vervoer is goed geregeld in Karlsruhe zodat je zelf op stap kunt zonder dure taxi’s te moeten gebruiken of eigen vervoer. Ik vond de tram een fijn vervoersmiddel in deze stad en het gebruik daarvan was tijdens het festival zelfs gratis!

Kaart van Karlsruhe

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.