150 jaar Canada: ook wintersporters profiteren van gratis natuurparken

Dit jaar bestaat Canada 150 jaar en viert dit met een royaal cadeau aan Canadezen én toeristen: de toegang tot de nationale natuurparken is het hele jaar gratis. Goed nieuws voor wintersporters die naar de skigebieden van Banff of Jasper gaan waar je tot eind mei kunt skiën.

Meer dan 40 nationale natuurparken

Canada heeft 46 nationale natuurparken en twee van de bekendste liggen in de Canadese Rockies, namelijk die van Banff en Jasper. Hierin liggen ook 4 skigebieden, Mount Norquay, Sunshine Village, Lake Louise en Marmot Basin. Ook de aanwezige musea in Jasper en Banff zijn dit jaar – net zoals alle andere National Historic Sites in Canada – gratis te bezoeken.

 

 

Banff National Park

Bezoekers van Banff wacht deze winter een extra attractie: in het Nationale Park zijn onlangs 16 Amerikaanse bizons uitgezet. Ander hoogtepunt is Lake Louise, aan de voet van de Victoria Gletsjer en met een eigen skigebied op de bergflanken naar het meer. Lake Louise is ook het startpunt van de Icefields Parkway, ook wel de Gletsjer Highway genoemd, die dwars door Banff National Park naar Jasper leidt.
Meer info: Banff National Park

 

 

Jasper National Park

Wintersporters die gaan skiën in Marmot Basin bij Jasper, maken gebruik van het Jasper National Park. Dit gigantische natuurgebied (11.000 km2) staat bekend om zijn panoramische uitzichten op bergketens, gletsjers (ice fields) en bergmeren. Jasper National Park is tevens een van de grootste officiële Dark Sky Reserves ter wereld, wat voor een ongekend volle sterrenhemel zorgt, regelmatig verrijkt met het Noorderlicht.
Meer info: Jasper National Park

Elk Island National Park

Ook gratis in 2017: Elk Island, leefgebied van zo’n 850 bizons. Er zijn ook andere diersoorten te zien, zoals het wapitihert (elk), de eland (moose), coyotes, lynxen en stekelvarkens. Dit park bevindt zich op een half uur rijden van Edmonton, populaire aanvliegbestemming voor wintersport in Alberta.
Meer info: Elk Island National Park

‘Naturespotting’ onderdeel wintervakantie Canada

Volgens Else Schepers, directeur van WintersportAmerikaCanada.nl kiest bijna 40 % van haar Canada winterklanten voor een totaalbeleving. “Skiën is de hoofdreden voor een wintervakantie in de Rockies, maar als je er dan toch bent, dan wil je er optimaal van profiteren. De meest populaire extra’s zijn de wildlife tours, ijswandelingen door bevroren canyons, bezoek aan warmwaterbronnen en sledehondentochten. Deze activiteiten vinden grotendeels plaats in de Nationale Parken”, aldus Schepers.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.