Dans, Skiërs, Muziek en 3D-projecties op de piste

Op vrijdag 17 februari was Stubai het podium van een wel heel bijzondere première. Het openluchtspektakel Gaia Stubai – Mother Earth zet de besneeuwde toppen en uitgestrekte bossen in een geheel nieuw licht. Letterlijk. Wereldberoemd danser en choreograaf Enrique Gasa Valga is de man achter dit evenement vol dans, muziek en multimedia dat Stubai in één klap naar een hogere dimensie tilt.


Met behulp van diffuus licht en 3D-projecties wordt een verhaal verteld dat Tirol nooit eerder hoorde. Het Stubaital is door haar ligging en keur aan wintersportfaciliteiten de perfecte locatie voor deze adembenemende show.

Creatief totaalpakket

De aarde staat op het punt ten onder te gaan. Over-industrialisatie, vervuiling, hebzucht en corruptie hebben de overhand. Een duister leger zwaait de scepter, maar één vrouw – Gaia – en haar zoon vechten terug. Met de laatste vrije mensen vluchten ze naar het Stubaital, waar ze alles op alles moeten zetten om de tiran te verslaan. Een korte samenvatting van het verhaal dat Enrique Gasa Valga in het Neuland openluchttheater in Neustift gaat uitbeelden. Net als zijn succesvolle producties van Faust, Dantes Inferno en Peer Gynt in het Tiroler Staatstheater, is Gaia Stubai een totaalpakket van creatieve elementen. Een stilistische mix van dans, multimedia installaties met 3D-mapping, muziek en – speciaal voor Stubai – skiën en freestyle.

 

 

Unieke openlucht ervaring

Dit indrukwekkende evenement is een direct gevolg van de intensievere promotionele aanpak van het Stubai Tirol Verkeersbureau. Anderhalf jaar geleden werd Enrique Gasa Valga benaderd met de vraag een show te ontwikkelen die het Stubaital met haar sneeuw en skifaciliteiten een nieuwe dimensie kon geven. Een voorstelling die de omgeving in al haar schoonheid laat zien: de bossen, de toppen en de attracties. Gaia Stubai – Morther Earth is daarvan het spectaculaire resultaat. De omgeving en de dansbewegingen in de sneeuw maken het tot een unieke openlucht ervaring. Qua muziek komt alles van gevoelige orkeststukken tot ritmische dansnummers en rockklassiekers voorbij; een avond die je van je stoel blaast.

 

 

Licht, muziek en dans

De in Barcelona geboren Enrique Gasa Valga kan terugkijken op een internationale danscarrière die hem via Cuba, Schotland, Mannheim en Karlsruhe uiteindelijk naar het Stubaital heeft gebracht. Sinds 2009 is hij balletdirecteur van het Tiroler Staatstheater en volgend jaar staat hij met zijn unieke voorstelling op de piste. Hij kan haast niet wachten: “Het is het landschap dat dit zo bijzonder maakt. In een theater ben je altijd aan de limiet van het podium gebonden, maar in Neustift heb ik het gevoel dat ik oneindig veel ruimte heb. De ongerepte natuurlijke schoonheid van het Stubaital is de perfecte achtergrond voor deze gloednieuwe openlucht productie. Het wordt een licht-, muziek- en dansvoorstelling die mensen niet snel vergeten!”

Kaarten en meer informatie

De première van Gaia Stubai – Mother Earth vond plaats op vrijdag 17 februari in Neustift, de tweede show volgt een week later op 24 februari. Kaarten zijn €45 voor volwassenen en €9 voor kinderen onder de 15 jaar, kinderen jonger dan 10 kunnen onder begeleiding gratis naar binnen. In de voorverkoop is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. De komende winters zijn er nog tenminste twee shows gepland. Zie ook www.gaia-stubai.com.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.