Sport & Vrije tijd in Zuid-Tirol

sport-icoon-verkeersbureaus
Zuid-Tirol is een geweldige streek in Italie om te sporten en je vrije tijd door te brengen. Wat dacht je van urenlange wandeltochten, fietsen met je mountainbike of ontspannen hiken?

 

Kijk hier of je een PCR test nodig hebt voor Italië

Door het opgeven van je e-mailadres zal onze collega Eva je binnen 5 minuten een e-mail sturen met meer informatie over de PCR of anti-geen test, die nog verplicht kan zijn is als je naar Italië wilt reizen.

 

In de e-mail vind je ook terug wat de kosten zijn van een test voor Italië. Ook geeft Eva jou het meest actuele reisadvies door van de Nederlandse Overheid en wat je moet doen als je al (gedeeltelijk) gevaccineerd bent.

 

 

Kuitenbijters en haarspeldbochten

Naast wandelaars kunnen ook fietsers naar hartenlust genieten van een sportieve Zuid-Tiroolse zomer in de bergen. De Dolomieten staan bekend om hun kuitenbijters en jaarlijks worden er tal van fietsevenementen zoals de Maratona dles Dolomites en de wereldbekerwedstrijd Dolomiti Superbike georganiseerd. Met de bikemobil Card kun je in het hele gebied fietsen huren. Tijdens de Stelvio Bike Day in Nationaal Park Stelvio/Stilfserjoch, één van de grootste natuurgebieden van de Alpen, worden de hoogst begaanbare bergpassen van de Alpen afgesloten voor het verkeer en hebben de duizenden fietsers ruim baan om de 48 duizelingwekkende haarspeldbochten te verkennen.

Mountainbiken in Zuid Tirol

Mountainbiken in Zuid Tirol

freeridetrail Herrnsteig

Voor de fanatiekeling die het Zuid-Tirol ‘buiten de gebaande paden’ wil ontdekken is de eerste officiële freeridetrail Herrnsteig een aanrader. Van Plan de Corones/Kronplatz tot aan Riscone/Reischach raast men in een 6,5km lange ‘super flow’ door de bergen naar beneden met uitzicht op een prachtig panorama.

 

 

De Marinzen Tour

De Marinzen Tour, langs verschillende Zuid-Tiroler berghutten, doet het daarentegen wat rustiger aan en biedt de minder geoefende fietsers en families met kinderen de gelegenheid om Zuid-Tirol op een ontspannen en geheel eigen wijze te ontdekken.

 

 

Wandelingen zijn er in overvloed, evenals Klettersteig routes en klimwanden. In de winter kun je hier overal skiën en andere wintersporten beoefenen. Kortom, Zuid-Tirol is een outdoorparadijs bij uitstek waar jong en oud of amateur en prof zich kunnen vermaken.

 

Dit zijn de leukste hotspots in Italië

Download nu een handige reisgids over Italië. Alleen vandaag gratis te downloaden! Extra tip: gebruik de reisgids ook offline op vakantie in Italië op je iPhone & iPad.