Oman staat in de top 6 van beste duikbestemmingen in de winter

Oman is uitgeroepen tot een van de zes beste bestemmingen om tijdens de wintermaanden te duiken. De lijst is samengesteld door de Professional Association for Diving Instructors (PADI) en bestaat uit bestemmingen waar reizigers terecht kunnen voor duikvakanties. De ongerepte onderwaterwereld is misschien wel het best bewaarde geheim van Oman.

De Professional Association of Diving Instructors (PADI) is de grootste organisatie op het gebied van duiken en verzekert jaarlijks ongeveer 1 miljoen certificaten. Oman heeft een kustlijn van 3165 kilometer die langs de Indische Oceaan via de Straat van Hormuz naar de Perzische Golf loopt. De wateren van Oman zijn de natuurlijke leefomgeving van ontelbare vissoorten en grote hoeveelheden koraal, waarvan vele nog onontdekt zijn. De golfstroom brengt ongekende hoeveelheden plankton naar Oman, waardoor het onderwaterleven stukken rijker is dan op andere plaatsen.

 

 

Ruim 20 duikplekken bij Muscat

In Muscat wordt vooral gedoken bij Bandar Jussa en Bandar Khairan waar ruim 20 duikplekken te vinden zijn. Er is bijna geen stroming en de meeste plekken zijn voor zowel beginners als gevorderden geschikt. De Al Munnassir, een 84 meter lange schip, is hier in 2003 door de marine afgezonken en wordt door steeds meer vissen bewoond. De bekendste en meest bedoken duikplekken van Oman zijn de onbewoonde Daymaniyat eilanden. Zeeschildpadden leggen hun eieren op de stranden en de kans om onder water een schildpad te treffen is groot.

 

 

Zacht koraal bij Musandam

Bij Khasab, de hoofdstad van Musandam, wordt vooral per boot gedoken bij de eilanden die voor de kust liggen. De steile wanden zijn volop begroeid met zacht koraal en de vissen variëren van vleermuisvissen tot kleine slijmvisjes. Bijzonder is dat de luipaardhaaien in het begin van het jaar speciaal naar deze eilanden komen om hier te paren. Bij Zighy Bay kan men per rib naar de duikplekken die voornamelijk bestaan uit riffen met holtes en tunnels.

De beschutte baaien van Dhofar

Bij Salalah, de hoofdstad van de provincie Dhofar, ligt het enige duikcentrum bij het luxe Crown Plaza Hotel. Hier wordt vanaf de kant gedoken waar vooral hard koraal te vinden is wat druk wordt bezocht door bekende vissoorten van de Indische Oceaan, zoals murenes en trekkersvissen.

Er kan het hele jaar door worden gedoken in Oman, waardoor duikers in staat zijn voortdurend nieuwe ontdekkingstochten te beleven.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.