De Geitenmarkt in Oman

Vroeg opstaan is niet mijn sterkste eigenschap, maar op reis lukt dat best redelijk. Ik krijg er altijd een onvergetelijke ervaring voor terug. Bijvoorbeeld in Nizwa, een provinciestad in het betoverende Oman, circa 2,5 uur rijden vanaf de hoofdstad Muscat.

De geitenmarkt in Oman

De geitenmarkt in Oman

Traditionele geitenmarkt

Iedere vrijdagochtend van 8 tot 10 uur vindt hier de traditionele geitenmarkt plaats. Zorg wel dat je op tijd bent. Honderden herders en handelaren uit de hele omgeving komen in hun mooiste lokale kleding geiten, runderen en schapen verhandelen. Als je de mobiele telefoontjes even wegdenkt is het een mooi middeleeuws schouwspel. Adembenemend in meerdere opzichten en een plek voor onvergetelijke fotomomenten. Nu je er toch bent en nog een hele dag voor je hebt, vergeet dan niet het eeuwenoude fort van Nizwa te bezoeken. Dat is nog eens een zandkasteel in Oman.

geitenmarkt-in-nizwa

oman-geitenmarkt-fred

Comments are closed.