Booking.com selecteert 5 bestemmingen geïnspireerd door de Oscar nominaties in Amerika

Het is weer bijna zo ver, Hollywood bereidt zich voor op hét celebrity-evenement van het jaar – de Oscars. Dit jaar zijn er een aantal veelbelovende kanshebbers, met onder andere indie Manchester by the Sea, musicalfilm La La Land en het epische Tweede Wereldoorlog Hacksaw Ridge. Om het red carpet event van het jaar te vieren, heeft Booking.com zich laten inspireren door de nominaties en presenteren ze vijf bestemmingen die op zichzelf al een Academy Award verdienen.

Manchester by the Sea – Massachusetts, USA

Deze veelgeprezen indie, met in de hoofdrol Casey Affleck en Michelle Wiliams, is een echte kanshebber na het ontvangen van vele lovende reacties tijdens de emotionele première op het Sundance filmfestival. De speelfilm speelt zich af in de kuststeden van Massachusetts, onder andere Gloucester, Rockport en Beverly. De film vertelt het verhaal van een conciërge uit Boston, die na het overlijden van zijn broer, geforceerd wordt weer terug te verhuizen naar zijn geboortestad om voor zijn neefje te zorgen. Affleck en Wiliams zijn grote kanshebbers voor de Award voor Best Actor & Actress, dus neem vooral een kijkje in deze prachtige omgeving!

 

 

La La Land – Los Angeles, USA

Een van de meest geprezen films van het jaar moet toch wel La La Land zijn. De uitvoering van deze betoverende musical door hoofdrolspelers Ryan Gosling en Emma Stone heeft al acht prijzen binnen gesleept bij de Critics’ Choice Awards en zeven nominaties verkregen bij de Golden Globes. Hiermee is het absoluut een grote kanshebber op een Oscar dit jaar. De film is een hulde aan retro-Hollywood musicals in de veertiger en vijftiger jaren van Los Angeles en vertelt het verhaal over een jazzpianist en een ambitieuze actrice die hun dromen proberen te realiseren en, natuurlijk, gaandeweg verliefd worden.

 

 

Lion – Kolkota, India

Dit is het indrukwekkende waargebeurde verhaal van een vijf jaar oude Indiase jongen Saraoo, die gescheiden raakt van zijn familie en wordt geadopteerd door een familie in Australië. Naarmate hij ouder wordt, worden de herinneringen uit zijn kindertijd steeds heftiger en probeert hij via Google Earth zijn familie te vinden. Met in de hoofdrol Dev Patel en Nicole Kidman, speelt deze film zich af in Kolkata, India en verschillende locaties in Australië, zoals Hobart, Tasmania en Melbourne, Victoria.

Hacksaw Ridge – Sydney, Australia

Geregisseerd door Mel Gibson, heeft deze epische biografische WOII-film al een Golden Globe nominatie voor Beste Regisseur gelanceerd en negen prijzen bij de Australian Academy of Cinema en Television Arts (AACTA) awards in ontvangst genomen. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over gewetensbezwaarde dienstweigeraar Desmond Doss in de Tweede Wereldoorlog gespeeld door Andrew Garfield, die grote moed demonstreerde toen hij zich onder vijandig vuur bevond en hiervoor een ‘Medal of Honour’ ontving. Een deel van de film speelde zich af in het noordwesten van de stad van Richmond, Sydney, dat was omgetoverd om het WOII 1940’s tijdperk na te bootsen.

Moonlight – Miami, USA

Nog een indie film die zeker in de running is voor een Oscar is Moonlight. De film vertelt het verhaal van Chiron, een jonge afro Amerikaanse man die worstelt met zijn mannelijkheid, seksuele geaardheid en het vinden van zijn plek in een ruige buurt van Miami van zijn jeugd tot volwassenheid. Moonlight heeft al de prijs voor Beste Film verkregen van de Los Angeles Film Critics Association en een nominatie bij de Golden Globes in ontvangst mogen nemen. Deze film schijnt dan ook een sterke deelnemer te zijn voor de Oscar’s Best Director en Best Picture.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.