Steeds meer toeristen kiezen voor Tsjechië als vakantiebestemming

Het aantal Nederlanders, Belgen en Luxemburgers dat naar Tsjechië op vakantie gaat is het afgelopen jaar opnieuw toegenomen. In 2015 was er een groei van 25 procent onder de vakantiegangers uit de Benelux. In 2016 is dit gestegen naar 46,6 procent. Daarmee komt de teller bijna op 1 miljoen.

Meer toeristen naar Tsjechië

De Tsjechische Republiek is in 2016 door meer buitenlandse toeristen bezocht. Meer dan 9 miljoen toeristen kwamen naar het land voor toeristische doeleinden. Dit betekent een groei van 6,7 procent ten opzichte van 2015 blijkt uit de cijfers van het Tsjechische bureau voor statistiek. Uit de buurlanden Duitsland, Slowakije en Polen kwamen de meeste toeristen. Hierna volgt de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. De meest significante groei was het aantal toeristen uit de Verenigde Arabische Emiraten (+44,9%), Liechtenstein (+40%) en Luxemburg (+33,9%).

 

 

Toeristen uit de Benelux

De toename van het aantal toeristen uit Luxemburg kan toebedeeld worden door de nieuwe vluchten van Luxair van Luxemburg naar Praag, die ze sinds 27 maart 2016 aanbieden. Transavia vliegt sinds februari 2015 vanaf Eindhoven naar de Tsjechische hoofdstad. Dit maakt het zowel voor Nederlanders in het zuiden van het land en de Vlaamse bevolking aantrekkelijk om naar de Tsjechische Republiek te gaan. Daarnaast zijn de vluchten vaak zeer scherp geprijsd.

 

 

Van de toeristen uit de Benelux vormen Nederlanders de grootste groep. In 2016 gingen 221.125 Nederlanders op vakantie naar Tsjechië. Een groei van 8,3 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Ook meer Belgen bezochten afgelopen jaar het land. Zij laten een groei zien van 4,4 procent. Het aantal Luxemburgse toeristen in 2016 was 15.453.

Overnachtingen

De Nederlandse toerist verblijft in Tsjechië gemiddeld 4,1 dagen. Alleen toeristen uit Rusland, Israël, Malta en Saoedi-Arabië blijven langer. Het gemiddelde aantal dagen dat Belgische toeristen in Tsjechië verblijven zijn 3,6 dagen en Luxemburgers gemiddeld 3,5 dagen.

Tsjechië een gewaardeerd vakantieland
CzechTourism Benelux is erg tevreden met de positieve cijfers. “Het aantal bezoekers uit de Benelux heeft onze verwachtingen overtroffen,” aldus Petra Paleckova directeur van het Tsjechische verkeersbureau in Amsterdam. Met het thema ‘Ervaar barok met alle zintuigen’ wil CzechTourism dit jaar Tsjechië postioneren als een culturele reisbestemming. Dat de Nederlandse toerist de cultuur in het land al kan waarderen is bevestigd met een award. Recent ontving Tsjechië de Reisgraag Award voor cultuur. De Reisgraag bezoekers gaven als cijfer voor de Tsjechische cultuur een 8.6.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.