Bekijk de ‘Mode uit de Gouden Eeuw: nog altijd actueel’ lezing in het Haags Historisch Museum

Vanwege het grote succes van de lezing ‘Mode uit de Gouden Eeuw: nog altijd actueel’ organiseert het Haags Historisch Museum een tweede lezing op zondag 26 maart. Fashion editor Xaviera Aubri en kunsthistorica Saskia Kuus vertellen over de mode van de Gouden Eeuw en hoe dezelfde trends terugkeren op de catwalks van ontwerpers als Alexander McQueen, Versace en Dolce & Gabbana. De kaartverkoop start op 16 februari om 09.00 uur op de website van het Haags Historisch Museum.

Aanleiding voor de lezing is de tentoonstelling ‘Gezichten van de Gouden Eeuw. Portretten van Jan van Ravesteyn’ in het Haags Historisch Museum. Jan van Ravesteyn (ca. 1572-1657) was in de Gouden Eeuw een van de belangrijkste portretschilders van Den Haag en portretteerde rijke particulieren, het stadsbestuur en officieren in eigentijdse kleding. Hoe zag de mode van die tijd eruit? Zijn de trends van toen vergelijkbaar met de trends van nu? En maakt deze mode een comeback op de catwalks?

 

 

Een antwoord op deze vragen volgt tijdens de lezing ‘Mode uit de Gouden Eeuw: nog altijd actueel’. Kunsthistorica Saskia Kuus vertelt eerst over de mode op de 17de-eeuwse portretten van Jan van Ravesteyn. Daarna laat fashion editor Xaviera Aubri zien hoe deze mode een comeback maakt op de catwalks en dat de impact van de Nederlandse meesters ook buiten het museum voelbaar is. De 17de-eeuwse kunst blijkt een onuitputtelijke bron van inspiratie voor hedendaagse mode-ontwerpers.

 

 

Een ticket kost €12,50 (regulier tarief) of €7,50 voor kortingspashouders (Museumkaart, Rotterdam- of Ooievaarspas).

Foto Giovanni Giannoni/Penske Med/REX/Shutterstock

Foto Giovanni Giannoni/Penske Med/REX/Shutterstock

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.