Verenigde Staten veruit de meest populaire bestemming voor een verre rondreis

Uit het Continu Vakantie Onderzoek van NBTC-NIPO blijkt dat de Verenigde Staten in 2016 veruit de meest populaire bestemming was voor een verre rondreis. In totaal reisden 163.000 Nederlanders naar de Amerika voor een vakantie. Naar verwachting stijgt het bezoekersaantal in 2017 naar 237.000 toeristen.

Het onderzoek van NBTC-NIPO voorspelt dat de Verenigde Staten ook in 2017 wederom de populairste intercontinentale vakantiebestemming is. De afwisselende landschappen, veelzijdige cultuur, spectaculaire steden en het aangename klimaat zijn redenen die vaak genoemd worden voor een vakantie naar dit land. Idaho is een staat die al deze aspecten aanbiedt en daarom de moeite waard is om zich in te verdiepen wanneer de Nederland plannen heeft voor een vakantie naar de Verenigde Staten.

 

 

Idaho ligt in het noordwesten van Amerika en is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers die buiten de gebaande paden willen treden. De natuur is er ruig, overweldigend en daarom kan Idaho beschreven worden als een staat van extremen en contrasten. Idaho biedt een oneindig aantal mogelijkheden voor een rondreis of een actieve (natuur)reis.

Diversiteit aan landschappen

Van strakblauwe meren in het noorden van de staat tot de bulderende Shoshone watervallen in het zuidwesten, in Idaho strekt zich een enorme diversiteit aan landschappen uit. Weidse prairie natuurgebieden wisselen af met grillige bergen, meer dan 5.000 kilometer aan wildwater rivieren, canyons, een maanlandschap en bijzondere natuurparken. Eén van de bekendste Nationale Parken ter wereld bevindt zich in Idaho, namelijk Yellowstone National Park. De avonturier vindt hier ook State Parks die nog onbekend zijn maar desalniettemin net zo mooi.

 

 

Via de omliggende staten (en vanuit Canada) is Idaho uitstekend bereikbaar, zowel met het vliegtuig als met de huurauto of camper. De staat is dan ook perfect te combineren met een bezoek aan één van die omliggende staten.

Continu Vakantie Onderzoek

NBTC-NIPO brengt jaarlijks het Continu Vakantie Onderzoek uit met als doel het in kaart brengen van korte en lange binnenlandse en buitenlandse vakanties van de Nederlandse consument. De verstrekte informatie heeft onder andere betrekking tot bestemmingen, logiesvormen en vervoerswijze. Ter aanvulling hierop deed NBTC-NIPO in januari 2017 onderzoek naar de vakantieplannen van de Nederlandse bevolking voor de komende zomer.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.