Puy du Fou viert 40e verjaardag, start van een nieuw seizoen

In 2017 viert Puy du Fou, het op één na grootste themapark van Frankrijk, haar 40e verjaardag met een kleurrijk programma. Het park opent een gloednieuw hotel La Citadelle, waar je in middeleeuwse sferen kunt overnachten om zo jouw reis door de tijd nog langer voort te zetten.

Ook komt Puy du Fou met een nieuwe productie: Le Grand Carillon. Een spektakel met veel muziek en speciale effecten. Verder wordt de verjaardag gevierd met de opening van twee nieuwe themarestaurants: La Mijoterie du Roy Henry en L’Ecuyer Tranchant, waar je je vingers kunt aflikken bij lekkernijen uit de renaissance of de middeleeuwen.

La Citadelle

In het nieuwe hotel, met dikke houten balken en weelderige stoffen, wordt de bezoeker ondergedompeld in de wereld van de middeleeuwen. La Citadelle beschikt over 74 klassieke kamers en 26 ruimere comfortkamers met in totaal 448 bedden. Dankzij dit nieuwe hotel verhoogt Puy du Fou haar hotelcapaciteit met ruim 400 kamers en 2000 bedden.

 

 

In het hart van het 18e-eeuwse dorp staat een reusachtige, spectaculaire klokkentoren van 16 meter hoog. Bij elke voorstelling van ongeveer tien minuten slaan vier ronddraaiende klokkenluiders op het ritme van de bekendste melodieën van de 18e eeuw, op 70 reuzenklokken.

 

 

In restaurant La Mijoterie du Roy Henry, bij de uitgang van het Theater van de Giganten, komen de bezoekers terecht in een weelderig renaissancedecor. Als bezoeker treed je hier dan ook in de voetsporen van Hendrik IV en ervaar je de sferen van zijn geboorteplaats Béarn. Het middag- en avondbuffet zijn een eerbetoon aan de koning die hield van uitgebreid tafelen en goed vlees. Je eet je buik er dan ook rond aan een buffet van tapas, rauwe ham, stukken vlees, pistache-abrikozenlekkernijen, oranjebloesempudding,…

In L’Ecuyer Tranchant, het restaurant van het nieuwe hotel La Citadelle, belanden de gasten in een authentieke middeleeuwse kasteelkeuken. Het personeel, gekleed als keukenhulp, verzorgt een buffet met gerechten die geïnspireerd zijn op wat er in de middeleeuwen op tafel werd gezet. Denk hierbij aan de bekende peren in ypocras (kruidenwijn) en gevogelteragout ‘en barbouille’.

Praktisch en tickets

  • Seizoen 2017: het seizoen loopt van 1 april tot 24 september 2017
  • Restaurants: de restaurants zijn op elke dag dat er voorstellingen zijn geopend (lunch en diner).

Entreeprijzen

  • Ticket volwassene vanaf € 33,-
  • Ticket kind vanaf € 23,-

Meer informatie vind je op de website van Puy du Fou.

Overnachtingen

– Overnachten in een Puy du Fou hotel kan vanaf € 54,-. Meer informatie op de website van Puy du Fou.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.