La Vélo Francette is ‘Fietsroute van het Jaar 2017’

La Vélo Francette is uitgeroepen tot Fietsroute van het Jaar 2017. Op zaterdag 11 februari a.s., tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht, reikt de jury de trofee uit die aan de uitverkiezing is verbonden.

617 kilometer

La Vélo Francette is een 617 kilometer lange fietsroute van Ouistreham aan de noordkust van Normandië naar La Rochelle aan de Franse zuidwestkust. Deze is tot stand gekomen dankzij de samenwerking van een aanzienlijk aantal partners. Het resultaat mag er zijn, aldus het juryrapport. “Een prachtige route door een gevarieerd landschap die over een groot deel via voies vertes loopt: fietspaden over oude jaagpaden of voormalige spoorlijnen.”

 

ZIE OOK: Fietsrondje van de maand februari 2017

 

Routes testen

In totaal zijn zestien routes voorgedragen voor de uitverkiezing. De juryleden Wouter Bazen, Luc Oteman en Bert Sitters trokken er met de fiets op uit om er zes te testen: het Dommelfietspad (Nederland en België), de Weinland Steiermark Radtour (Oostenrijk), Penedès360 (Catalonië, Spanje) en de ViaRhôna, la Vallée du Loir à Vélo en La Vélo Francette in Frankrijk.

Pluspunten

Volgens het drietal kwam La Vélo Francette overduidelijk als winnaar naar voren. Ze sommen in hun rapport een groot aantal pluspunten op. “De route is geheel bewegwijzerd, het begin- en eindpunt is goed bereikbaar met de trein, er zijn onderweg diverse opstappunten voor de trein, op fietsafstand zijn er langs de route voldoende overnachtingsmogelijkheden en La Vélo Francette is geschikt voor jong en oud. Door de aansluiting op andere fietsroutes als la Véloscénie, la Loire à Vélo en de Vélodyssée, is het ook mogelijk rondjes te fietsen. Daarmee vormt de route een belangrijke nieuwe schakel in het almaar uitdijende net van fietsroutes in Frankrijk.”

 

 

Op de Fiets en Wandelbeurs is er na de uitreiking van de trofee een presentatie van de route voor het publiek. Deze vindt plaats in Zaal 3, vanaf 12.00 uur.

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 11 en 12 februari 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met €4 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over!

Comments are closed.