Pelgrimsroutes in de schijnwerpers

De Fiets en Wandelbeurs, die 11 en 12 februari plaatsvindt in Jaarbeurs Utrecht, biedt weer veel inspiratie voor nieuwe wandelavonturen. Pelgrimsroutes staan daarbij volop in de spotlights.

Op pad in de Noorse bergen (Olavsleden)

Op pad in de Noorse bergen (Olavsleden)

Lezingen

Te voet naar Rome, Santiago of… misschien wel naar een ander bedevaartsoord? Opvallend is de stijgende populariteit van minder bekende pelgrimsroutes. In een lezing neemt Ria Warmerdam de bezoekers mee op een tocht over het Olavspad, een pelgrimsroute tussen Oslo en Trondheim door de prachtige natuur van Noorwegen. Een andere route in het Hoge Noorden is de St. Olavsleden, een tocht van 580 km vanaf de Zweedse oostkust langs meren, rivieren en over bergen naar het graf van Sint Olav in Trondheim.

 

ZIE OOK: De top bestemmingen voor 2017

 

Santa Maria di Leuca

Riet van Laake en Guus Wesselink liepen niet naar Rome, maar begonnen ín Rome aan een pelgrimstocht over de Via Francigena del Sud naar Santa Maria di Leuca, een plaatsje op het uiterste puntje van de hak van de Italiaanse laars. Een reis langs historische steden als Benevento, Bari, Lecce, Brindisi en Otranto. Ook zij schetsen hun belevenissen in het lezingprogramma, evenals Everdiene Geerling, die in haar eentje als vrouw de Via Francigena van Canterbury in Engeland naar Rome liep.

 

 

Oude Camminos

Italië heeft nog meer te bieden aan de liefhebbers van pelgrimstochten. Pelgrimroutes.nl breidt zijn aanbod uit met de Italiaanse Camminos, oude voetpaden en via’s die recentelijk door de overheid in hun oude glorie zijn hersteld. Zo is er de Cammino di San Benedetto, ofwel de Sint-Benedictusroute, die van Norcia naar Montecassino loopt, en de Sint-Antoniusroute van Padua naar Assisi. Ook in de stand van ‘Wandelaars informeren Wandelaars’ is hierover meer informatie verkrijgbaar.

Pelgrims Paviljoen

Natuurlijk zijn er nog vele pelgrimsroutes in andere landen, onder meer in Portugal, Ierland en Schotland. Het startpunt voor al die pelgrimsreizen is het Pelgrims Paviljoen op de Fiets en Wandelbeurs. Ervaren wandelaars beantwoorden daar vragen over routes en accommodaties. Ook presenteren aanbieders van pelgrimsreizen er hun aanbod. Kijk voor meer informatie en het volledige lezingprogamma op www.fietsenwandelbeurs.nl.

 

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 11 en 12 februari 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met €4 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over! Met in totaal ruim 40.000 bezoekers, zijn de Fiets en Wandelbeurzen de grootste indoor events in Europa voor fietsers en wandelaars. Bezoekers van de beurs in Utrecht hebben ook gratis toegang tot E-bike Xperience.

Comments are closed.