Kunst in Valkenburg staat garant voor kwaliteit

Op zaterdag 11 maart 2017 opent KIV voor de 10e keer haar deuren. KiV staat voor Kunst in Valkenburg, een unieke en exclusieve jaarlijks terugkerende kunstexpositie in het heiligdom van de Gerlachusparochie en op het landgoed van Château St. Gerlach. U kunt er in de maand maart binnen (KiV Inside) en van maart t/m september buiten (KiV Outside) werk bewonderen van totaal verschillende kunstaanbieders: Marx & Marx Limburgse Kunst, Galerie & Beeldentuin Giardino en enkele gastexposanten.

Duizenden bezoekers

KiV is bij kunstminnenden inmiddels een begrip geworden en ook in 2017 hopen we weer duizenden bezoekers te ontvangen. Zij komen om exclusieve en hoogwaardige beelden en schilderijen te bewonderen van gerenommeerde kunstenaars in binnen- en buitenland. Bovendien staat heel Zuid-Limburg in maart in het teken van kunst. Dat trekt vele liefhebbers uit binnen- en buitenland naar onze regio en daarmee ook naar KiV 2017!

 

 

Kunstaanbieders:

  • Marx en Marx Limburgse kunst is gespecialiseerd in aan Limburg gerelateerde kunst van de afgelopen honderd jaar. Zij stellen onder andere schilderijen en beelden van Paul Beckers, Harry Schroen, Charles Eyck, Sjef Hutschemakers, Patrick Creyghton, Wil van der Laan, Jo Ramakers, Lei Molin, Gene Eggen, Mies Grijmans, Kieta Nuij, Frank Meijers en Monique Lipsch ten toon.
  • Galerie & Beeldentuin Giardino beschikt Grijmans, Aad de Haas, Erik Kierkels, Harry Lips, Hans Truijen, Geert Verstappen en Kieta over een uitgebreide collectie beelden en schilderijen van (inter-)nationale kunstenaars. Er zijn werken van onder meer David Gerstein, Josef Jan Michnia, Jos van Vreeswijk, Judith Wiersema, Ronald A. Westerhuis, Sjaak Smetsers, Christiaan Lieverse, Frans van Straaten, Saskia Pfaeltzer, Karin van de Walle, Jack van Iwaarden de Vreede en Tom Smetsers te bezichtigen.
  • Gastexposanten krijgen de mogelijkheid geboden om hun kunstwerken aan een breed publiek te tonen tijdens Kunst in Valkenburg 2017. Zo toont Maria Verstappen enkele grote schilderijen en Jan van den Bragt enkele van zijn speciale sieraden tijdens KiV. Een mooie aanvulling op het geheel vormt tijdens KiV 2017 de collectie van Hugo van der Aa.

 

 

Locatie(s)

De locatie op zich is al een bezoek waard. De kunstexpositie vindt plaats in de kloostergang van Château St. Gerlach en de ruimtes rond de schatkamer van de Sint Gerlachuskerk, een prachtige barokkerk met onlangs gerestaureerde achttiende-eeuwse fresco’s, gelegen in Houthem.

Indien men van nog meer kunst wil genieten, kan men in de weekenden (vr/za/zo) tijdens de openingstijden van KIV de speciale exposities bij de 2 deelnemende kunstaanbieders bezoeken.

Taxatiemiddagen

Vanwege het 10-jarige jubileum zijn er 2 taxatiemiddagen waarop bezoekers van KiV Inside hun eigen kunstvoorwerpen gratis ter taxatie kunnen aanbieden en wel op woensdag 15 en 22 maart van 14.00 tot 17.00 uur. De taxaties zullen worden verricht door Marx en Marx en Giardino.

Stichting KiV

De gemeente Valkenburg aan de Geul wil kunst toegankelijk maken voor een breed publiek. Daarom is de Stichting KiV in het leven geroepen. Daarin zijn 2 gerenommeerde kunstgalerieën uit de gemeente vertegenwoordigd: Marx & Marx en Giardino Galerie & Beeldentuin. Zij zorgen onder meer met deze expositie voor de promotie van kunst en daarmee voor de kwaliteitsslag die Valkenburg ook op het gebied van kunst wil maken.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.