Omarmen van historische, culturele en culinaire initiatieven in Valkenburg aan de Geul

Valkenburg aan de Geul staat in de maand oktober in teken van de Valkenburgse Bokkenweken. Dit is een nieuw evenement op initiatief van het Valkenburgs Ondernemers Collectief (VOC), Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en VVV Zuid Limburg, in samenwerking met gemeente Valkenburg aan de Geul.

Bokkenbattle van de dropskernen

Bokkenbattle van de dropskernen

Opening

Op zaterdag 1 oktober werden de Valkenburgse Bokkenweken geopend met het aanslaan van het 1e vaatje Leeuw Najaarsbock én Valkebergse Gringelbock door “Held van de Smaak 2016” Koos van Eijndhoven en “Bok op je bord” winnaar Harrie Frijns van Dinercafé Amadeus.
Koos van Eijndhoven mocht zaterdagochtend deze titel in ontvangst nemen, uitgereikt namens de Week van de Smaak. Valkenburg werd door dezelfde organisatie 10 jaar geleden uitgeroepen als eerste Hoofdstad van de Smaak.

 

 

Dinercafé Amadeus werd uitgeroepen als deelnemer aan Bok op je Bord met het meest creatieve bokkenmenu.
Na het openen van de vaatjes bokbier, heeft de Bokkenbattle van de Dorpskernen plaats gevonden. Hier hebben diverse burgers van gemeente Valkenburg aan de Geul gestreden op het gebied van intelligentie, kracht, uithoudingsvermogen én klederdracht. De winnaar van de Bokkenbattle van de Dorpskernen wordt op zondag 30 oktober tijdens de sluiting bekend gemaakt

Valkenburg heeft smaak

Samen met de horecagelegenheden zijn diverse culinaire initiatieven opgezet, om de bezoekers van de Valkenburgse Bokkenweken te laten genieten van al het lekkers dat Valkenburg te bieden heeft!

 

 

Bok op je Bord

In de hele maand oktober is het thema Bokkenrijders terug te zien op je bord! Diverse restaurants in Valkenburg presenteren zich tijdens de Valkenburgse Bokkenweken met een creatief Bokkenmenu. In deze menu’s staan onder andere streekproducten en bokbier centraal.

Bock au Vin

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 oktober vindt Bock au Vin plaats in de Geulpoort en Grendelpoort. De wijnproeverij duurt van 14.00 uur tot 17.00 uur op beide dagen en biedt de mogelijkheid om onze mooie Limburgse wijnen te proeven op 2 unieke locaties. Beide torens zijn gratis opengesteld voor het publiek deze dagen. De wijnproeverij is mede mogelijk gemaakt door Bisschopswijn en Mario Tertschnig.

Bok d’Amuse

Bok d’Amuse is dé spin off van de culinaire route tijdens kerststad, Route d’Amuse. Een spannend en smakelijk avontuur dat het publiek naar de lekkerste hapjes van Valkenburg voert. Aan de hand van raadsels, die natuurlijk te maken hebben met de bokkenrijders, komt de wandelaar erachter wat de volgende plaats van de route is! De route bestaat uit 5 amuses en is van 1 tot en met 31 oktober dagelijks te volgen tussen 12.00 uur en 18.00 uur en is verkrijgbaar bij de VVV Limburg Winkel in Valkenburg en de Haselderhof.

Bokbier Paspoort

Aan de hand van het Bokbier Paspoort kan de bezoeker door Valkenburg wandelen en genieten van de heerlijke bekende, maar óók onbekende bokbieren! Bij iedere deelnemende zaak kunnen zij 1 (of meerdere bokbieren) gaan nuttigen. Een vol paspoort doet mee aan een tombola en maakt kans op leuke prijzen.

Held van de smaak en winnaar Bok op je Bord

Held van de smaak en winnaar Bok op je Bord

Bok ’n Blues

Een muzikale invulling mag bij een evenement als de Valkenburgse Bokkenweken niet ontbreken! Op zaterdag 22 oktober wordt de bezoeker meegevoerd in de wereld van de Bok ‘n Blues. Bokbier, Blues en Bites zorgen voor een ongedwongen sfeertje in historisch Valkenburg. In Pub Henry VIII, Proeflokaal Leeuw aan de Brug, Café ‘t Hoekje en Café ‘t Pleintje zullen zich diverse Blues bands presenteren.

Activiteiten voor de Bökskes en Geitjes

Ook de allerkleinsten onder ons mogen natuurlijk niet vergeten worden. Tijdens de Valkenburgse Bokkenweken worden diverse attracties en leuke activiteiten met betrekking tot de Bokkenrijders aangeboden. Het Sprookjesbos heeft een échte Bokkenrijdersgroeve, zoek de Bokkenrijders in Mergelrijk of loop de speurtocht vanaf ons Museum Land van Valkenburg.

Bokkemért

Ieder jaar, aan het begin van de herfst, trekt de Valkenburgse Bokkemért duizenden bezoekers naar het centrum in Valkenburg aan Geul. Met ruim 350 kramen is het een van de grootste en sfeervolste jaarmarkten van Limburg. Terwijl je langs de kraampjes struint, kun je genieten van lekkere streekproducten, gezelligheid en live muziek. De Bokkemért is dit jaar te bezoeken op zondag 16 oktober!

Valkenburg fietst

Tijdens de Valkenburgse Bokkenweken vindt ook een tweetal fiets evenementen plaats. Op zondag 16 oktober kan de mountainbiker diverse afstanden afleggen tijdens de Bokkebaggertocht en op zondag 23 oktober vindt het jaarlijkse Coupe du Monde Cyclo-Cross plaats.

Sluiting

Bij een evenement als de Valkenburgse Bokkenweken kunnen de échte Bokkenrijders natuurlijk niet ontbreken. Op zondag 30 oktober komt de Valkenburgse historie tot leven. Diverse verenigingen uit Valkenburg presenteren de bokkenrijdersverhalen én met dank aan de re-enactmentgroep Marieke Soetbier komt een verhaal pas echt tot leven…

Naast het beleven van de verhalen, kan de bezoeker ook het Valkenburgs Bokbierfestival bezoeken. Deze staat gecentraliseerd op het Theodoor Dorrenplein. De bezoeker krijgt de gelegenheid om diverse soorten bokbier te proeven. Deze bokbieren zijn wéér andere bokbieren dan de gepresenteerde bokbieren in het Bokbier Paspoort. Het Valkenburgs Bokbierfestival is opgezet in samenwerking met bierconsumentenvereniging PINT

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.