Bezoek een van de vele culinaire festivals in Kroatië

Kroatië is niet alleen een bezoek waard om de prachtige Adriatische kust, maar ook vanwege de diverse culinaire specialiteiten. Probeer bijvoorbeeld Pršut uit Istrië (een bijzondere gedroogde ham) en schapenkaas van het eiland Pag. Iedere regio heeft zijn eigen culinaire tradities; ontdek ze op de vele food –en wijnfestivals dit jaar!

Foto van Ivo Biocina

Foto van Ivo Biocina

Choco & wijn feest in Brtonigla –18-19 februari 2017

Brtonigla nodigt bezoekers uit om de vele smaken van chocolade en wijn te komen proeven. Geniet van de award winnende Kroatische wijnen en probeer diverse soorten chocolade onder het genot van live muziek. Dit weekend draait het overigens niet alleen om culinaire delicatessen: de 7e Brtonigla Adventure trek gaat ook van start. Het is een run voor 3 verschillende niveaus en trekt deelnemers uit Kroatië, Italië en Slovenië.

 

 

Asperge- & Inktvis dagen in Labin en Rabac – 1-30 april 2017

Van 1 tot en met 30 april staat alles in het teken van de koningin van de bossen van Istrië: de wilde asperge. Probeer deze bijvoorbeeld in combinatie met scrambled eggs en prosciutto, genaamd Fritaja, of in een pasta Pljunkanci of Fuži. Op het festival kun je genieten van traditionele gerechten, maar ook moderne creaties zoals muffins en fingerfood proberen. De befaamde Adriatische inktvis is ook een must-try, bijvoorbeeld in een zwarte risotto.

 

 

Paasontbijt in de haven van Rabac – 16 april 2017

In de Kvarner haven in Rabac wordt ieder jaar een paasontbijt georganiseerd. Deze populaire vakantiebestemming is onderdeel van Labin en biedt toeristen een grote variëteit aan activiteiten, zoals vaartochten, strandwandelingen en hiking tours langs de aantrekkelijke kustlijn. Het paasontbijt is een perfecte gelegenheid om de echte Kroatische cultuur te leren kennen.

Foto van Ivo Biocina

Foto van Ivo Biocina

Dubrovnik FestiWine – 17-23 april 2017

Er is bijna geen betere plek om Kroatische wijnen te proberen dan op Dubrovnik FestiWine. Tijdens dit festival komen duizenden wijnliefhebbers af om regionale wijnen te proeven. Het event wordt georganiseerd door de “Wine tourist network – WiNe”.

Foto van Ivo Biocina

Foto van Ivo Biocina

Istrian Lifestyle Rabac – 16 juni- 8 september 2017

Iedere Kroatische regio heeft haar eigen culinaire tradities en de Istrian Lifestyle, Handmade and Gourmet beurs is de perfecte gelegenheid om de culinaire specialiteiten van Istrië te proberen. Bezoekers krijgen de kans om de beste olijfolie, ham en kaas van het land te proeven. Op het festival kan je tevens leuke souvenirs scoren zoals natuurlijke cosmetica of traditionele sieraden.

Foto van Ivo Biocina

Foto van Ivo Biocina

Granny´s cakes, Donja Stubica – 18 maart 2017

Indien je 20 mensen vraagt wie de beste taart ter wereld bakt zal je waarschijnlijk 20 keer hetzelfde antwoord te horen krijgen: oma! Om te beslissen wie de beste bak-oma is wordt er ieder jaar een wedstrijd met traditionele recepten gehouden in Donja Stubica. De inwoners van Krapina-Zagorje houden deze traditie in stand. De locatie is ook erg speciaal; de wedstrijd vindt namelijk plaats in de stad van de laatste winnaar. Indien je oma’s recepten thuis wilt proberen kan je een speciaal kookboek aldaar aanschaffen.

Foto van Bojan Haron Markicevic

Foto van Bojan Haron Markicevic

Zagreb Burger Festival – september 2017

Wil je de ingredienten van je burger zelf bepalen? Geen probleem; kies je broodje, vlees en andere ingrediënten en geniet! Er zijn ook vegetarische en vegan alternatieven. Dit festival wordt voor de tweede keer gehouden in Zagreb. Er is ook live muziek.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.