In een riksja dwars door India voor het goede doel

Waar anderen misschien wel van dromen, doen horecamannen Bram Lesterhuis en Kevin Kerklaan en reisblogger Maartje Smit het ‘gewoon’. Zij gaan eind maart naar India om mee te doen met de Rickshaw Run. Een bizarre tocht waarbij het Triple Dutch Team, zoals ze zich noemen, in 2 weken tijd ruim 3.000 kilometer moet overbruggen met een gemotoriseerde riksja.

Bizar

De grote drijfveer om mee te doen aan deze niet ongevaarlijke tocht waarbij zo’n 100 teams uit de hele wereld meedoen? Zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel en het grote avontuur dat ze te wachten staat!

 

 

Goede doelen

De Rickshaw Run wordt, naast andere tochten zoals de Monkey Run en de Mongol Rally, georganiseerd door The League of Adventurists. Doel van deze organisatie is om deelnemers niet alleen warm te maken voor een race, maar ook om sponsoren te zoeken voor een goed doel. Eén goed doel staat vast, het andere mogen ze zelf kiezen. Het vaste goede doel is Cool Earth, een organisatie die samenwerkt met lokale instanties om illegale bomenkap tegen te gaan. Het gekozen goede doel van het Triple Dutch Team is Stichting ‘kLeef, een Apeldoorns inloophuis voor iedereen die direct of indirect met kanker te maken heeft.

 

 

Met 7 pk door India

Eind maart reist het drietal af naar India. Hier staat een riksja voor ze klaar die ze zelf mogen pimpen. Daarna begint het avontuur in de kleine driewieler die een vermogen van 7 paardenkrachten heeft. Hiermee zou je de 60 kilometer per uur moeten kunnen aantikken, hoewel de organisatie dat sterk afraadt.

Oververhitting ligt al snel op de loer. Daarbij wil je natuurlijk zuinig aan doen met het karretje, dat zich moet bewijzen op slechte wegen in woestijnen, bergen en oerwouden. Een slaapplaats onderweg moeten ze zelf zoeken. Lukt dat niet? Dan maar in de openlucht. Een vaste route is er niet en de kans op verdwalen is enorm. Er is een start- en een finishlijn. Dat was het wel zo’n beetje. Kortom: er is nul back-up, alles moeten ze zelf doen. Alleen bij uiterste nood, zoals bij een ongeval, is er een telefoonnummer.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.