Bloomberg neemt Peru op in ‘Where to go in 2017’ lijst

Peru is 1 van de 20 ‘Where to go in 2017’ bestemmingen volgens het Amerikaanse persbureau Bloomberg. ‘Reizen door Peru is nooit zo eenvoudig geweest. Het Zuid-Amerikaanse land heeft de afgelopen jaren enorm geïnvesteerd in toerisme en dan met name in de infrastructuur.

Inhuldiging

Zo vindt in mei dit jaar de inhuldiging plaats van de eerste luxe treinverbinding tussen Cusco en de plaats Puno, gelegen aan het Titicacameer’, aldus persbureau Bloomberg. 2017 belooft een goed jaar te worden voor Peru. Naast de vermelding in Bloomberg’s lijst nam ook de New York Times Peru op in hun eigen ’52 Places to go in 2017’.

 

 

Het persbureau roept haar lezers op om dit jaar een rondreis te maken door het land van de Inca’s. Daarbij adviseren ze om out-of-the-box te denken en méér dan alleen de verborgen Inca-stad Machu Picchu te bezoeken. Zoals de relatief onbekende berg Nevado Veronica, gelegen in de Sacred Valley op nog geen 20 kilometer van wereldwonder Machu Picchu.

 

 

En zo’n 50 kilometer ten oosten hiervan, in de provincie Urubamba, bevindt zich de Sawasiray, een van de hoogste bergen in de Andes. Beide gebieden zijn echte ‘speeltuinen’ voor outdoor-liefhebbers. Maar ook de, in de Sacred Valley gelegen, Inca-zoutvlaktes van Maras mogen volgens Bloomberg niet ontbreken in het reisschema. Een andere must see die de lijst noemt, is het mysterieuze Titicacameer. Het is het grootste meer van Zuid-Amerika en ligt in het zuiden van Peru, op 3.812 meter boven de zeespiegel.

Bloomberg’s belangrijkste tip is om van de gebaande paden af te wijken en excursies als jungletrektochten te boeken. Andere bestemmingen die in de ‘Where to go in 2017’ lijst staan zijn Finland, Portugal, Sri Lanka, Iran en Colombia.

The New York Times

De erkenning door persbureau Bloomberg draagt bij aan de recente vermelding in The New York Times, die de Sacred Valley als één van de ’52 Places to go in 2017’ noemde. Peru is erg trots op het feit dat ook de Urubamba-vallei, gelegen in het zuidelijke deel van de Andes, is opgenomen in de lijst van dit jaar. Het gebied is als 1 van de slechts 3 Zuid-Amerikaanse monumenten opgenomen. De lijst van de New York Times is normaal gesproken erg bepalend voor de trends in de toeristische sector. De verwachtingen voor 2017 liggen dan ook hoog in Peru.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.