Veilig schaatsen op natuurijs vooral beperkt tot ijsbanen

Op verschillende plaatsen in het land worden mensen op natuurijs gesignaleerd. De KNSB waarschuwt dat het echter absoluut nog niet veilig is om op vaarten, plassen en meren te schaatsen. Op veel plekken is het ijs verraderlijk dun. Hoewel er in de nacht sprake is van matige vorst, is het overdag boven nul met een zonnetje, wat de ijsdikte niet ten goede komt.

KNSB

KNSB

Check de website

Coördinator Natuurijs Ramon Kuipers adviseert om vooral te kijken op www.schaatsen.nl/waarkanikschaatsen of de lokale ijsclub de ijsbaan geopend heeft. De ijsmeesters van ijsclubs hebben veel verstand van ijs en kennen de lokale situatie. De ijsbanen worden bovendien continu gecontroleerd en onderhouden.

 

 

Veel ijsclubs zijn hard aan het werk om ijsbanen vandaag en mogelijk de komende dagen te kunnen openen gaan voor het publiek. Door de temperatuurverschillen in de nacht en overdag zijn diverse ijsbanen op dit moment slechts op beperkte momenten gedurende de dag open.

 

 

Ramon Kuipers: ”We hebben zeker nog een paar nachten strenge vorst nodig, wil je veilig op buitenijs kunnen schaatsen. En dan heb ik het over -10 of meer. En dat zit er de komende dagen helaas niet in. En dan nog moet je vooral “veilig” het ijs op gaan. Tips voor veilig schaatsen op natuurijs zijn te vinden op schaatsen.nl.

Schaatsers in Wageningen. Foto: Ellie van Dorland

Schaatsers in Wageningen. Foto: Ellie van Dorland

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.