Eerste marathon op natuurijs vanavond in Haaksbergen

De eerste marathon op natuurijs wordt vanavond verreden in Haaksbergen. Het ijs is er dik genoeg, zo bleek vanmorgen vroeg na inspectie door de plaatselijke ijsvereniging en de KNSB. Ook het ijs in Noordlaren voldeed aan de vereiste minimale dikte van 3 centimeter.
knsb-natuurijs-schaatsen

“De keuze is uiteindelijk op Haaksbergen gevallen, omdat de temperatuur daar volgens de verwachting de hele dag onder nul blijft; in Noordlaren komt de temperatuur boven het vriespunt is de voorspelling”, licht Willem Hut, competitieleider marathon van de KNSB, toe. De vrouwen starten om half zeven; de heren een uur later.

IJsvereniging Haaksbergen

IJsvereniging Haaksbergen won de strijd om de eerste marathon op natuurijs te mogen organiseren voor het laatst in het seizoen 2009-2010. Daarna was IJsvereniging De Hondsrug uit Noordlaren de concurrentie drie maal op rij (seizoen 2010-2011, 2011-2012 en 2012-2013) te snel af.

 

ZIE OOK: Fietsen door Twente

 

Naast IJsvereniging Haaksbergen en IJsvereniging De Hondsrug deden ook IJsvereniging Nieuw Amsterdam uit Veenoord en IJsvereniging STG RijnIJssel / Thialf uit Arnhem een gooi om de eerste marathon op natuurijs te mogen organiseren.

 

 

Competitieleider Marathon Willem Hut: ”Ik feliciteer uiteraard Haaksbergen, maar wil ook de drie andere verenigingen bedanken voor hun inzet om als eerste een marathon op natuurijs te kunnen organiseren.” Om te vervolgen: “De winter liet lang op zich wachten, maar dan kan je na een paar dagen vorst ineens toch een marathon op natuurijs verrijden. Op een mooi tijdstip ook, want zaterdag gaan we van start op de Weissensee met het Open Nederlands Marathon-kampioenschap. Veel rijders zijn nog even in Nederland gebleven om vandaag in Haaksbergen aan de start te kunnen staan. Die eerste marathon op natuurijs in eigen land pak je immers graag even mee.”

Comments are closed.