Ontdek Japan en haar 4 seizoenen

Japan heeft 4 mooie seizoenen met allen een ander karakter. De lente staat in het teken van de welbekende kersenbloesem en de zomer is het symbool van de bloementuinen, vuurwerk en festivals. De herfst staat bekend om de kleurrijke bladeren en de winter om de lichtjes en de wintersportactiviteiten.

De Japanse cultuur is sterk gerelateerd aan deze 4 seizoenen en het is het zeker waard om Japan in alle seizoenen een keer te bezoeken.

Verrukkelijke Wagyu

Wel eens gehoord van Wagyu? Wagyu is namelijk een stukje vlees van het hoogste niveau. In steden als Tokyo, Sapporo en Kyoto vind je verschillende restaurants waar je geniet van deze Japanse specialiteit. Wagyu kent verschillende bereidingswijzen: de steak, een heerlijk stuk vlees dat smelt in je mond. Of Nigiri-zushi, een combinatie van 2 typische Japanse gerechten in 1. Of de welbekende Shabu-shabu, waarbij je dunne plakjes Wagyu vlees dipt in bijna kokende bouillon waarna je deze in een overheerlijke saus van bijvoorbeeld citrusvruchten dipt. De bekendste is toch wel de Sukiyaki waarbij je dungesneden rundvlees samen met sojasaus, suiker, rijstwijn en groente in een pan kookt en je het vlees uiteindelijk dipt in een rauw ei.

 

 

Yokote Kamakura snow festival

Dit festival heeft een geschiedenis van 400 jaar en vindt plaats op 15 en 16 februari in Yokote. Tijdens dit festival zijn er vele igloachtige sneeuwhuizen gemaakt, ook wel kamakura genoemd. Yokote is tijdens het festival een rustige, magische en sprookjesachtige plek aangezien alle kamakura’s zijn verlicht. In de kamakura’s staat een altaar om de watergoden te eren en te bidden voor veel helder water. Voorbijgangers worden door kinderen uitgenodigd om binnen in de kamakura te komen en een typisch zoet rijstedrankje te drinken en rijst crackers te eten.

 

 

Attractieparken in Japan

Ook in Japan kan je een dagje in een attractiepark doorbrengen. In juli 2016 zijn er een aantal nieuwe attracties geopend in Tokyo Joypolis. Dit park is binnen, dus zeer geschikt als invulling voor een regenachtige dag. Het Edo Wonderland Nikko Edomura is leuk wanneer je meer wil weten over de Edo periode. In dit park ga je namelijk terug in de tijd aangezien de cultuur en het leven uit de Edo-periode gereproduceerd is. Of breng een bezoekje aan het Miyazawa Kenji Dowa Mura waar sprookjes tot leven komen.

Wist je dat…

Er in februari 2017 een prachtige film uitkomt met Japan als decor. Deze film heet Silence en gaat over de zoektocht van 2 jonge priesters naar hun vermiste mentor in het Japan van de 17e eeuw.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.