Een winterse vakantie in Japan

Japan is dankzij haar vele bergen, goede kwaliteit sneeuw, mooie landschappen en ontspannende hotsprings een prachtige wintersport bestemming. Er zijn meer dan 500 skigebieden in het land te vinden.

japanse-traditionele-wintergerechten

Wat zijn de beste skigebieden

De beste gebieden liggen in het noorden van Japan (Hokkaido en Tohoku) en in de bergen aan de kust van de Japanse Zee (Niigata en Nagano). Hoewel er geen skigebieden zijn in de directe omgeving van Tokyo is het wel mogelijk om er een dagje op uit te gaan. In 90 minuten reis je met de Shinkansen naar de regio Yuzawa in de Niigata prefecture. Het mooiste en meest bekendste ski gebied is Niseko, gelegen op Mount Niseko-Annupuri. Terwijl je van de pistes sjeest heb je een prachtig uitzicht over de vulkaan Mount Yotei. Een nieuwtje: in december 2016 opent het hotel AYA Niseko haar deuren voor iedereen die wil genieten van een winterse vakantie en ‘s avonds tot rust komt in de hotsprings of tijdens een massage.

 

 

Japanse snoepkunstenaars

Ooit gehoord van kunst gemaakt van snoep? Al generaties lang maken kunstenaars in Japan prachtige lolly’s van suiker, ook wel amezaiku genoemd. Helaas staat deze kunstvorm op het punt van verdwijnen aangezien er niet veel Japanners zijn die deze techniek nog beheersen. Vroeger werd amezaiku geleerd op school, maar vandaag de dag gebeurt dat niet meer. Zonde, want het is prachtig en een belangrijk deel van de Japanse cultuur. Shinri Tezuku, een 27-jarige jongen, heeft de eeuwenoude kunstvorm aangeleerd en probeert nu jongeren te motiveren ook met suiker te werken.

 

 

Japanse traditionele wintergerechten

Het wordt inmiddels kouder en kouder in Nederland dus het wordt tijd voor een aantal verwarmende gerechten. Als je aan de Japanse keuken denkt dan denk je al snel aan sushi, maar Japan heeft veel meer culinaire specialiteiten. De volgende gerechten zijn tot stand gekomen om de Japanner door de koudere maanden te helpen. Stoofschotels en ovenschotels vind je op de Japanse menukaart als “nabe”. Zo heb je “yose-nabe”; een mix van vlees, vis, groenten en tofu in een miso of soja saus met als basis bouillon of “chanko-nabe”; een voedzaam potje wat bedoeld was om sumoworstelaars op gewicht te laten komen. Andere favorieten zijn Sukiyaki, dat bestaat uit dun gesneden rundvlees, tofu, groenten en noodles gestoofd in zoete soja saus en Shabu-Shabu waarbij het rundvlees en de groenten licht worden gekookt in bouillon en daarna worden gedipt in een saus van citrus en sesam.

Top 10 vuurfestivals in Japan

Jaarlijks vinden er in Japan veel festivals plaats. Er is een lijst opgesteld met een top 10 van vuurfestivals. De festivals laten je kennismaken met tradities van verschillende gebieden in Japan en elk festival vertelt een verhaal. Hier word je wel warm van! Veel van deze festivals richten zich niet echt op de brandveiligheid, maar zorgen wel voor een groot en adembenemend spektakel.

vuurfestivals-in-japan

Cadeau inspiratie voor echte Japanlovers

De feestdagen komen er weer aan en dat vraagt om cadeau inspiratie. De Sushi Times heeft een leuke lijst samengesteld geschikt voor elke Japanliefhebber. Denk aan een leuk Japanse kookboek of een boek over het onderhouden van een Bonsai boompje. Ook hebben ze een selectie gemaakt van prachtige romans die je in het verhaal meenemen naar Japan, maar mocht je lezen niks vinden is er ook keuze uit een aantal films over Japan. Japan staat bekend om de gekke gadgets dus wie weet maak je iemand wel blij met sushi sokken, een ninja wallet of een Geisha pop.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.