Maak kennis met artistieke kunstenaars

In het kader van de Dolf Henkes Prijs 2016 presenteert TENT 2 publieke bijeenkomsten waarin het publiek nader kennis kan maken met de artistieke praktijken van de 4 genomineerden. Daan Botlek, Rory Pilgrim, Katarina Zdjelar en Rana Hamadeh gaan ieder in een programma van uur dieper in op hun praktijk en het werk in de tentoonstelling.

Dolf Henkes Prijs 2016 in TENT. Foto van Aad Hoogendoorn.

Dolf Henkes Prijs 2016 in TENT. Foto van Aad Hoogendoorn.

Rory en Daan

Rory Pilgrim maakt films, performances en tekstaffiches, en toont deze avond de films N.1: VIOLENTLY SPEAKING en N.3: THE OPEN SKY. De 2 werken zijn onderdeel van de cyclus Sacred Repositories. De film N.2: AFFECTION IS THE BEST PROTECTION is momenteel te zien in TENT. Vanaf zijn tijdelijk verblijfadres in Japan zal hij via skype inhaken op het radicaal potentieel van woorden en muziek in zijn werk, het belang van veilige sociale ruimtes voor specifieke maatschappelijke groepen en ‘echt’ menselijk contact in een digitaal tijdperk.

 

 

Daan Botlek maakt tekeningen, muurschilderingen en illustraties. Een groot deel van zijn praktijk speelt zich af in het straatbeeld of leegstaande panden. Dat hij voor TENT werk heeft gemaakt voor een traditionele tentoonstellingsruimte is uitzonderlijk, maar tegelijkertijd benadert hij deze ruimte net als iedere andere ruimte waarmee hij werkt. Samen met zijn collega-kunstenaars Pim Palsgraaf en Willem Besselink vertelt hij over het project If Paradise Was Half As Nice, een reeks collectieve werkperiodes en tentoonstellingen in verlaten industriële panden.

 

 

Katarina en Rana

Katarina Zdjelar werkt met bewegend beeld en geluid. Het muzikale en het politieke staan in haar werk gelijk aan elkaar. Aan de hand van fragmenten van ouder werk neemt Zdjelar het publiek mee langs verschillende onderwerpen in haar kunstenaarspraktijk. De werking van taal in relatie tot autoriteit en gemeenschap, de conditie van het niet-machtig of ongeoefend zijn, en het werken met amateurs en semi-professionals komen aan bod. Tot slot bespreekt ze haar nieuwste videowerk AAA (Mein Herz), op dit moment te zien in TENT.

Rana Hamadeh maakt performances, geluidswerken, cartografische werken en theaterdecors. Deze middag voert ze het script op van The Big Board or… ‘And Before it Falls It Is Only Reasonable To Enjoy Life a Little. Het werk bestaat uit een sculpturale cartografie of decor dat doet denken aan een militaire strategische kaart, die wordt geactiveerd door het opvoeren van het script. Het werk legt verbindingen tussen de technieken en termen die de kennisvelden van recht en gezondheidsleer met elkaar delen, als methode voor het benaderen van de structuur van hedendaagse militaire instituties

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.