Zuiderburen zetten in op culinair en natuur in 2017

Hoewel je frites, Ardennerham en het goede Bourgondische leven zeker niet mag vergeten tijdens een bezoek aan België, zijn er volgens Nikoline van der Werf van België Toerisme voor Ardennen en Wallonië volgend jaar nog wel een paar unieke dingen te doen bij de Zuiderburen. Tijdens de Vakantiebeurs, die nog tot en met zondag 15 januari plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht, geven tenminste tien Belgische partners uitgebreide informatie over het toeristisch aanbod in België.

“Neem bijvoorbeeld een kijkje in Pairi Daiza, een van de weinige dierenparken waar je de reuzenpanda in levenden lijve kunt zien. Pairi Daiza is een unieke zoo zoals je die nergens anders in de wereld tegenkomt; een aanrader voor jong en oud.’’

Heerlijke streekprodukten

Zuid-België zet in 2017 in op natuur en cultuur en met dat laatste wordt zeker ook de culinaire finesse van de restaurateurs en chefs bedoeld. Van der Werf: ”We staan natuurlijk bekend om lekkernijen en die gaan we nu lokaal meer uitlichten. Elke provincie, stad en dorp heeft heerlijke streekproducten die wachten om ontdekt te worden. Luikse wafels, chocolade, Ardennerham, trappistenbier, abdijkaas, garnalenkroketjes, frietjes; overal waar je komt proef je de passie van de makers. Daarvoor kun je naar steden als Luik, Mons en Waterloo, maar wij willen mensen ook verleiden om bijvoorbeeld een huisje te huren in de Ardennen om vervolgens via prachtige wandel- en fietsroutes tijdens een actieve vakantie in de natuur kennis te maken met de cultuur en het lekkerste van België.’’

 

 

Fietsvakantie

“Daarom ook heeft België de laatste jaren flink geïnvesteerd in dit soort vakanties. Overal in het land zijn inmiddels fietsknooppunten te vinden, we bieden de zogenaamde Ravelroutes voor mensen die vlakke wegen prefereren boven heuvel op en heuvel af en je kunt overal terecht in fietsvriendelijke accommodaties van de organisatie Bienvenue Vélo – Fiets Welkom. Kortom een fietsvakantie in België is er voor beginners en gevorderden van alle leeftijden’’, vertelt Van der Werf enthousiast.

 

 

Tien Belgische partners

Op de Vakantiebeurs zijn tenminste tien Belgische partners aanwezig in de stand waar bezoekers van deze experts persoonlijk alle info kunnen krijgen over het toeristisch aanbod in 2017. “Maar ze kunnen op de Vakantiebeurs natuurlijk ook een biertje proeven of meteen op de fiets stappen’’, lacht van der Werf. ”Iedereen die op de fiets stapt in onze stand krijgt een leuke prijs en we verloten onder de deelnemers een prachtig weekend in de Ardennen. Uiteraard hebben we op de stand ook de nieuwe fietsbrochure met 45 routes en de wandelgids met 26 routes beschikbaar én een informatiegids met alle bezienswaardigheden, inclusief kortingsbonnen en gedetailleerde info van onze partners. Die kun je maar alvast hebben voor je naar België op vakantie gaat, nietwaar?’’

Als directrice van België Toerisme voor Ardennen en Wallonië, kent Van der Werf natuurlijk persoonlijk alle bijzondere plekjes als haar broekzak en die deelt ze graag. “Als je me nu vraagt wat ik zou aanbevelen, zeg ik meteen Pairi Daiza, de dierentuin met reuzenpanda’s in Brugelette even ten noorden van Mons. Echt waanzinnig om die in het echt te zien! Daarnaast raad ik iedereen een verblijf in Namen aan om daar te gaan wandelen op de prachtige, toegankelijke citadel van de stad om vervolgens te shoppen in de elegante winkels en ’s avonds culinair te genieten in een sterren restaurant. Mijn derde tip tenslotte: huur een vakantiehuis bij Stavelot of Durbuy, stevige schoenen mee en gewoon even energie opdoen in de natuur van de Ardennen. Daar knap je gegarandeerd van op en dan kun je er weer een poosje tegenaan’’, besluit Van der Werf haar pleidooi voor een vakantie in België.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.