Strand van Lima eerste strand van Latijns-Amerika met nachtverlichting

Het nieuwe jaar is goed begonnen voor surfliefhebbers in Peru. Lima biedt surfers vanaf nu ook de mogelijkheid om ‘s avonds en ‘s nachts hun favoriete sport te beoefenen. De Peruaanse hoofdstad heeft het strand van La Pampilla, in de wijk Miraflores, voorzien van enorme LED verlichting. La Pampilla is hiermee het eerste strand van heel Latijns-Amerika met verlichte stranden voor 24-uur surfplezier.

Op het strand van La Pampilla zijn 4 palen geplaatst, gemaakt van polymeerbeton. Dit beton bestaat overwegend uit natuurlijke minerale grondstoffen, zoals kwarts, basalt en graniet. Dit maakt de palen natuurvriendelijker. De palen zijn 18 meter hoog met bovenop twee grote LED lampen van 1.000 watt. De lampen verlichten het strand en de zee met een straal van ruim 200 meter.

 

 

Surfen is een populaire sport in Peru. Het Peruaanse team won vorig jaar de wereldtitel tijdens de ISA World Surfing Games in Costa Rica, een titel die het Latijns-Amerikaanse land ook in 2010 en 2014 al mee naar huis nam. Mede dankzij het fijne klimaat en een gemiddelde zeewatertemperatuur van 20 graden wordt surfen ook steeds populairder onder toeristen. Het hele jaar door is de Peruaanse kust gezegend met de perfecte surfgolven, waarbij je de prachtige, tropische omgeving er gratis bij krijgt. Het land wordt niet voor niets geprezen als een van de populairste surfbestemmingen ter wereld.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.