Naast gastronomisch eten binnenkort ook heerlijk winkelen in Peru

Peru mag dan vooral bekend staan om de unieke gastronomie en de prachtige natuur, het land heeft uiteraard veel meer te bieden dan dat. Peru ontwikkelt zich in rap tempo en investeert miljoenen in commercieel vastgoed. Eind 2017 moeten er in heel het land tien nieuwe winkelcentra zijn geopend om toeristen een compleet aanbod te bieden.

center-commercial

Peru komt de komende maanden tegemoet aan de wens om op diverse plekken in het land meer shopmogelijkheden te creëren. Inmiddels wordt er flink gebouwd en liggen de plannen voor nieuwe projecten klaar. Het Institute of Economics and Business Development (IEDEP) van Peru meldt dat er vanaf nu tot eind 2017 maar liefst tien nieuwe winkelcentra hun deuren zullen openen in het land. De totale investering hiervoor wordt geschat op 388 miljoen dollar.

 

 

Uitgebreid shoppen in heel het land

De opmars van de moderne shoppingmalls is al begonnen. Eerder dit jaar opende bijvoorbeeld de Mall del Sur in San Juan de Miraflores (Lima). Daarnaast vond er uitbreiding plaats van het winkelcentrum Parque Lambramani in Arequipa (de ‘witte stad’ in Zuid-Peru). Ook drie andere winkelcentra zullen nog dit jaar de eerste gasten verwelkomen. De grootste investeringen komen van de Falabella Group, die deze maand nog Open Plaza in Huancayo (in de Andes) opent, ter waarde van 81 miljoen dollar. Later dit jaar krijgt ook hoofdstad Lima er nog twee malls bij.

 

 

Meer aanbod op bijzondere locaties

Volgend jaar gaan de investeringen door en openen nog eens vijf winkelcentra hun deuren, waarvan drie in Lima, één in Tacna (Zuid-Peru) en één in Trujillo (Noordwest-Peru). In Lima zal vooral de nieuwe mall in La Molina, met een investering van 140 miljoen dollar, indrukwekkend worden. En net ten zuiden van Lima zal Mall Santa Maria naast vele internationale winkelketens, ook veel clubs, restaurants en bioscopen huisvesten. De mall in Tacna is extra bijzonder, want dit wordt de eerste in z’n soort in deze regio. De nieuwe winkels zullen een welkome aanvulling zijn op een verblijf in Tacna.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.