Leiden wint Kerstmarkt Award 2016

Vooruitlopend op het ‘Leukste uitje van Nederland’ kreeg Leiden vandaag de Kerstmarkt Award voor beste kerstmarkt uitgereikt. Dit gebeurde op de Vakantiebeurs in Utrecht.

Het trotse team van de Kerstmarkt van Leiden

Het trotse team van de Kerstmarkt van Leiden

De beste kerstmarkt van Europa

De drijvende kerstmarkt in Leiden is de beste kerstmarkt van Europa. Tot die beslissing kwamen de bezoekers van Kerstmarkten.nl en Verkeersbureaus.info in een gezamenlijke poll die meer dan 3.000 keer werd ingevuld. Tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht werd de Kerstmarkt Award 2016 uitgereikt aan vertegenwoordigers van de stad.

 

 

Een trotse Monique IJsselsteijn, verantwoordelijk voor de organisatie van de Leidse Kerstmarkt nam de award in ontvangst van Patrick Mulder, publisher van Verkeersbureaus.info en Richard de Bruin, directeur Kerstmarkten.nl.

“Het is een eer en een erkenning dat de Leidse Kerstmarkt is beloond tot de beste van Europa.”

“Het is fijn om te zien dat alle verschillende partners, van restaurants tot de boottocht, zo fijn samenwerken en hebben gezorgd voor dit geweldige resultaat” vertelt mevrouw IJsselsteijn. “Naast de aanwezigheid van RTL’s Koffietijd zijn er op onze unieke drijvende kerstmarkt optredens geweest van onder andere René van Kooten. Door de gezelligheid en de saamhorigheid van Leiden is het ons gelukt om deze Award te behalen”, vervolgt mevrouw IJsselsteijn haar verhaal.

De delegatie, bestaande uit Centrummanagement Leiden en vertegenwoordigers van de gemeente Leiden was speciaal uit Leiden overgekomen om te horen dat ruim 37% van de stemmers voor de kerstmarkt in Leiden had gekozen als de favoriete kerstmarkt in Europa. De stad moest het niet alleen opnemen tegen Nederlandse kerstmarkten zoals Haarlem, Valkenburg en Harlingen maar ook de kerstmarkten in Duitsland en België. Winnaar van vorig jaar, Kerststad Valkenburg, eindigde dit jaar op de 3e plek. Dit is de top 10:

”Dat kerstmarkten steeds populairder worden blijkt uit het feit dat er in 4 weken tijd 3.200 keer gestemd is. We kregen zelfs last-minute verzoeken van bestemmingen om hun kerstmarkt toe te voegen aan de poll”, vult Richard de Bruin van Kerstmarkten.nl aan. ”Reden voor ons om de Award in 2107 nog groter aan te pakken”.

In 2017 zullen de bezoekers weer opnieuw kunnen stemmen voor de beste kerstmarkt van 2017 op zowel www.kerstmarkten.nl als www.verkeersbureaus.info.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.