Ontdek het landschap van Skellefteå in Noord-Zweden

Vanaf juni 2017 start een nieuwe, directe vliegverbinding tussen Amsterdam Schiphol Airport en Skellefteå Airport. De nieuwe, rechtstreekse vlucht is een initiatief van Skellefteå Airport, Visit Skellefteå, Region Västerbotten Turism en Swedish Lapland Visitors Board.

Foto van Helena Wahlman

Foto van Helena Wahlman

Deze partijen hebben een strategisch partnerschap gecreëerd om de verdere ontwikkeling van de internationale, directe vluchten naar de Noord Zweedse regio te stimuleren. De regionale partners werken met Go TO Nordics, een aanbieder die gespecialiseerd is in reizen naar Scandinavië.

De vrijheid

De interesse om de regio Västerbotten in Lapland te bezoeken groeit. Hier begeeft de bezoeker zich tussen de uitersten van de wildernis in de bergen en het stadsleven aan de kust. Toeristen kunnen er in de bergen het gevoel van vrijheid beleven, de mystiek van de bossen voelen, evenals de kracht van de ongerepte rivieren en de frisse wind aan de zeekust.

 

 

Hier kun je een actieve vakantie hebben in de uitgestrekte natuur, kennis maken met de Samische cultuur en tradities, genieten van de Middernachtzon of gewoon relaxen om uitgerust thuis te komen. De regio Västerbotten in Lapland heeft het allemaal, aldus Ulf Figaro van de regio Västerbotten.

 

 

Toerisme groeit

Het toerisme naar de bestemming ‘Swedish Lapland’ groeit. Vorig jaar groeide het aantal bezoekers vanuit Nederland met 7%. En zoals Ulf Figaro zegt: deze directe vlucht geeft ons de mogelijkheid om de uitgestrekte natuur, Arctische levensstijl en kennismaking met Sampi (het land van de Sami, ook wel Lappen genoemd) te vermarkten.

De verbinding tussen Skellefteå en Amsterdam wordt 2 keer in de week uitgevoerd in de periode tussen 1 juni en 29 juni 2017. Het gaat dit jaar om totaal om 8 vluchten. Het aantal vluchten wordt de komende vijf jaar geleidelijk uitgebreid qua aantal vluchten, bestemmingen en mogelijk ook in het winterseizoen.

Belangrijke markt

Voor de regio Västerbotten in Lapland is Nederland een belangrijke markt, waarop onze partner Gold of Lapland al een paar jaar werkzaam is. Samen met Visit Skellefteå, Gold of Lapland en onze partners van Swedish Lapland proberen we de interesse in reizen naar Lapland te vergroten en proberen we meer business te genereren voor toeristische bedrijven, aldus Annika Sandsström van Region Västerbottens Turism.

Deze nieuwe rechtstreekse vlucht betekent dat we onze marketing activiteiten met Visit Sweden intensiveren. Zweeds Lapland is een Arctische natuurbestemming, ideaal voor toeristen die onze natuur, cultuur en onze manier van leven willen beleven. De bestemming biedt natuurbelevenissen in allerlei soorten en maten en reizigers kunnen op diverse plaatsen deel uit maken van de lokale cultuur en tradities, aldus Anna Andersson, country manager voor Nederland bij Swedish Lapland Visitors Board.

Nauwe samenwerking

Als gevolg van de rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam, wordt er nauw samengewerkt met de lokale toeristische bedrijven om meer business te creëren in de internationale markt. De bedrijven zijn optimistisch en hebben vertrouwen in de toekomst. Dankzij deze unieke nieuwe vluchtverbinding, werken we intensief samen om op lange termijn het volume nog verder uit te bouwen, besluit Maria Broman, CEO van Visit Skelleftea.

De geografische locatie van de stad Skelleftea is gunstig met tal van attracties en activiteiten verdeeld over de stad. Het bruisende centrum wordt in tweeën gedeeld door de krachtige Skellefterivier en de regio is de trotse bezitter van meer dan 1500 meren en 300 kilometer kustlijn. Hier kun je vanaf rotsen de zee in duiken en relaxen op lange zandstranden. Je kunt er kajakken door diepblauwe meren, wandelen in mosgroene bossen of fietsen over de goudgele stranden. De glinsterende lichtroze zomernachten zijn ideaal om te flaneren langs de vele restaurants van de stad of om te dansen op het ritme van een live optreden – Skellefteå is gastheer voor diverse festivals. De uitzichtplekken boven op de toppen van de bergen rondom de stad, de ongerepte baai, de visstekjes in een van de drie ongerepte rivieren die vol met wilde zalm zitten of het heerlijk eten in een van de vele cafeetjes in de stad – in Skellefteå vindt iedereen zijn eigen favoriete plekje.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.