Montenegro weer aanwezig op Vakantiebeurs in Utrecht

De Nationale Toeristische Organisatie (NTO) van Montenegro is komende week weer aanwezig op de Vakantiebeurs in Utrecht. Dit kleine land in Zuidoost-Europa komt steeds meer in trek bij de Nederlandse vakantieganger. Naast een prachtige kust met fraaie stranden biedt het land talrijke mogelijkheden voor natuurliefhebbers, liefhebbers van actieve vakanties, motorrijders en camperaars.

Foto van Marianne van Twillert

Matea Matan, hoofd van de delegatie: “Mede door de samenwerking met TUI, die rechtstreeks vanaf Schiphol op Montenegro vliegt, zijn we dit jaar weer op de beurs aanwezig om u van alle mogelijke informatie te voorzien. Natuurlijk wisten we al dat veel Nederlanders nieuwsgierig waren naar ons prachtige land maar door de moeilijke vliegverbindingen bleef het vaak bij autobezitters, camperaars en fietsers. Nu, met meer directe vluchten naar de ‘Wild Beauty’, is het potentiële aantal reizigers aanzienlijk uitgebreid. Reden voor ons om van 10 t/m 15 januari 2017 in Nederland aanwezig te zijn om u van alle relevante informatie te voorzien. Blij zijn we ook met de rechtstreekse vluchten van Thomas Cook en Ryan Air vanaf Brussel en Charleroi.”

 

 

Panoramische routes

Veel aandacht zal besteed worden aan de panoramische routes, welke Montenegro recent in kaart gebracht heeft en waarvan routekaarten beschikbaar zijn. Een fantastische manier om het land te verkennen, van het landschap te genieten en er terug te komen. Tijdens verschillende presentaties op de stand zal dan ook alle aandacht worden gegeven aan deze nieuwe, unieke manier om Montenegro te doorkruisen per camper, auto, scooter en op de fiets. Daarbij wordt de prachtige kust met haar keur aan hotels natuurlijk niet overgeslagen.

Paul Wennekes, journalist en zes jaar woonachtig en werkend in het land van de ‘Zwarte Bergen’: “Een unieke kans om kennis te maken met een van de kleinste landen van Europa. Een land met een prachtige kust en indrukwekkende bergen. Een land voor rustzoekers aan zee, fietsers, mountainbikers, wandelaars, vissers, natuurliefhebbers en ga zo maar door. Eigenlijk kan iedereen zich uitleven in ons land. Van de discostapper tot de vogelaar, van de skiër tot de rafter. En, motorliefhebbers, opgelet: Montenegro heeft meer dan 2000 kilometer panoramische routes uitgezet, die natuurlijk ook door automobilisten en camperaars kunnen worden benut.”

 

 

Montenegro is te vinden op stand 07.C.038. Naast de nationale toeristische organisatie, zijn er tevens medewerkers op de stand aanwezig van de plaatselijke VVV’s van Bar, Budva en Kotor die de bezoekers gerichte informatie geven over onder andere de verblijfsmogelijkheden.

Elke beursdag is er een fotopresentatie om 11.30 uur en 14.30 uur, welke gegeven wordt door Paul Wennekes, auteur van de eerste Nederlandstalige reisgids voor Montenegro. Tijdens deze presentatie neemt hij de bezoekers mee op een ontdekkingsreis door dit unieke land. De foto’s in de presentatie zijn van de hand van Marianne van Twillert-Wennekes, die al 45 jaar in het land woont en het publiek als geen ander kan vertellen over de meest bijzondere plekjes in Montenegro.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.