Online je route uitstippelen, offline genieten

De regio Innsbruck is niet alleen populair bij families en beginnende wintersporters. Ook ervaren skiërs en snowboarders kunnen er hun hart ophalen. Freeriders die er speelterrein zoeken zitten er helemaal goed.

innsbruck-stad-winter-sneeuw

Verse sneeuw

Bij verse sneeuwval hijsen de lokale freeriders zich in hun felgekleurde pakken, helm en goggle, verzamelen lawinepieper en materialen en snellen zich naar de Nordkette. Maar ook in Kühtai, Axamer Lizum en op de Stubaier Gletscher is geweldig freeride terrein te vinden. Zie je de locals, dan weet je dat je goed zit. Freeride City Innsbruck speelt daarop in met als doel iedere freerider op een veilige manier te laten genieten op de berg door kennis en informatie te delen en een gratis lawinecursus te organiseren.

 

 

Freeride City Innsbruck

De vier skigebieden rondom Innsbruck, Nordkette, Axamer Lizum, Kühtai en Stubaier Gletscher stellen op de website van Free Ride City informatie beschikbaar voor alle freeride-minded skiërs en snowboarders. En sinds deze winter zijn daar gratis digitale freeride-maps bijgekomen. Zo kunnen freeriders van te voren het terrein inspecteren, mogelijke routes uitstippelen en gevarenzones identificeren, zoals doodlopende routes en ongeschikt, steil terrein. Bij iedere muisklik is de hellingshoek zichtbaar. Daarnaast toont de kaart freeride specifieke faciliteiten in het skigebied zoals lawinepieper checkpoints en oefenterrein. Met de Snowhow-Freeride app roep je de digitale freeride kaarten mobiel op terwijl je op de berg staat.

 

 

Begin 2017 met een lawinecursus

Heb je nog geen plannen in de eerste week van januari? Begin het jaar met een bijzonder goed voornemen en volg een lawinecursus. Innsbruckbiedt kosteloos de tweedaagse “Snowhow Workshop Lawine” aan van 3 tot 4 januari 2017 in Axamer Lizum. De cursus start op 3 januari om 18.00 uur met een theorie presentatie in BASEFIVE in Innsbruck, gevolgd door praktijkoefeningen de volgende dag in het skigebied van Axamer Lizum. Bij interesse meld je je aan via de website van Free Ride City. De cursus is gratis, de liftpas is voor eigen rekening.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.