Ontdek kunst- en cultuurrijk Umbrië

Umbrië, het groene hart van Italië, loopt al eeuwenlang over van culturele rijkdom. In de oudheid, middeleeuwen en renaissance was de regio het kloppend centrum van Italië wat betreft historische, culturele en religieuze gebeurtenissen. Vandaag de dag kunnen we de fascinerende archeologische plekken, kerken, kastelen en gebouwen nog steeds bewonderen. Een reis naar Umbrië betekent kunst en cultuur in overvloed!

perugia-italie

Perugia

Perugia, op een heuveltop gelegen, is de grootste kunststad van Umbrië. In het historische centrum vind je de ene kunstparel na de ander. De blikvanger is het plein Piazza IV Novembre, met in het midden het symbool van de stad: de prachtige fontein ‘Fontana Maggiore’. Daaromheen liggen de gotische kathedraal en het schitterende paleis ‘Palazzo dei Priori’ met het Collegio del Cambio (college van de geldwisselaars), dat door Perugino met fresco’s werd versierd. Voor een flinke portie meesterwerken bezoek je de Nationale Galerij van Umbrië, eveneens gelegen aan het levendige plein.

 

 

Assisi

De oude stadskern van Assisi ademt één en al geschiedenis. Een van de beroemdste trekpleisters van het christendom is de Basiliek van Sint Fanciscus. Deze bijzondere basiliek bestaat uit twee kerken boven elkaar. In de onderste kerk, waar zich de tombe van de heilige bevindt, bewonder je muurschilderingen van Simone Martini, Cimabue en Lorenzetti. De bovenste kerk is vooral bekend om de achtentwintig schilderijen van de hand van Giotto (of onder zijn toezicht gemaakt) die de levenscyclus van Sint Franciscus uitbeelden.

 

 

Orvieto

Het indrukwekkende Orvieto is bovenop een tufstenen rots gebouwd. Vooral de gotische Dom is van ongekende schoonheid. De voorgevel is versierd met een roosvenster en bas-reliëfs van Lorenzo Maitani. Het Universeel Oordeel in de Kapel van Sint Brizius met fresco’s van Luca Signorelli is een absolute must-see. Sla ook vooral de Put van Sint Patrick niet over. Deze middeleeuwse waterput (1527-1537) is nog volledig intact en heeft twee in elkaar verstrengelde trappen: eentje voor naar boven en eentje voor naar beneden. Zo werd voorkomen dat de zwaarbepakte ezels elkaar onderweg niet konden passeren.

assissi-kathedraal

Culturele evenementen

Naast alle historische bezienswaardigheden heeft Umbrië ook een bomvolle culturele evenementenkalender. Bij het Festival van de Twee Werelden in Spoleto vind je eersteklas theater-, ballet- en filmvoorstellingen, evenals operasterren uit de hele wereld. In de zomer reizen de beste jazz muzikanten naar Perugia voor Umbria Jazz en tijdens de jaarwisseling worden de straten van Orvieto gevuld met jazzy klanken van Umbria Jazz Winter. Maar er is meer, véél meer! Kijk hier voor een overzicht van alle evenementen in het groene hart van Italië.

arena-voorstelling-mensen-kinderen

Vakantiebeurs

Benieuwd geworden naar deze prachtige Italiaanse regio? Bezoek ons dan van 10 t/m 15 januari op de Vakantiebeurs in Utrecht. De Umbrië stand is te vinden in hal 7, stand B108.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.