Midden-Amerika voor een magische last-minute jaarafsluiting

De zeven Midden-Amerikaanse landen bieden een unieke mix van cultuurhistorie, geweldige stranden, imposante berggebieden en tradities. Voor een echt magische jaarafsluiting met exotische en avontuurlijke elementen de juiste keuze.

map-midden-amerika

Om de regio echt te ontdekken zijn er talrijke aan te bevelen routes. Zoals in het uitzonderlijke koloniale Antigua in Guatemala, het onovertroffen Panama City, Tamarindo in Costa Rica of het magische “Isla Bonita” in Belize.

 

 

“La Isla Bonita” en een verukkelijke koloniale stad

“La Isla Bonita”, zoals het in de volksmond bekend staat, biedt een keur aan hotels en excursies in San Pedro. En op een steenworp van het strand, met veel ‘fun’ en een heerlijk ontspannen nieuwjaarsviering.

Het koloniale Antigua was eens de hoofdstad van Guatemala en is nu UNESCO Werelderfgoed. Bekend om haar klinkerstraatjes, goed bewaard gebleven koloniale gebouwen uit de 18e eeuw, de Agua (water) vulkaan en de typische kleurrijke textielkraampjes.

Veel van Antigua’s hotels liggen in hartje stad. Hier ligt het Museum of Colonial Art met een collectie bijzondere doeken uit de 16e en 17e eeuw. Antigua’s centrum is tijdens kerst en nieuwjaar het décor van traditionele vieringen, zoals de ‘countdown’ naar het nieuwe jaar in de Calle del Arco.

 

 

Tamarindo & Panama City

Costa Rica is het meest populaire Midden-Amerikaanse land. Het land is zowel met nationale als diverse lowcost luchtvaartmaatschappijen, bijvoorbeeld via Panama of de VS, steeds gemakkelijker bereikbaar.

Zo is Tamarindo in het noorden van het land een perfecte bestemming voor rustzoekers en liefhebbers van luxe hotels en resorts onder de zon. Veel resorts bieden er hoog niveau gastronomie, spa’s en uitstekende service.

Panama City is een andere unieke plek. Mede dankzij de sterke economische groei van het land is de hoofdstad uitgegroeid tot 2 steden in één; de oude stad omzoomd door de modern. En het is een van de weinige hoofdsteden in de wereld met een ‘stadsstrand’. Daarbij is de Panamese hoofdstad het ideale aankomst- of vertrekpunt in de regio. In combinatie met de dagelijkse KLM-verbinding vanuit Amsterdam Schiphol biedt COPA Airlines vanuit Panama City dagelijkse doorverbindingen naar alle zes Midden-Amerikaanse bestemmingen.

Een bezoek aan meerdere Midden-Amerikaanse landen is erg makkelijk en allemaal bieden ze geweldige nieuwjaarsvieringen en nieuwjaarsdelicatessen. Zoals de tamal, gemaakt van mais en doorgaans gevuld met groenten en rundvlees. In hotels en restaurants staan fruit punches en rijke variëteiten aan lokale gerechten voor de consument klaar. Omgeven door de spreekwoordelijke gastvrijheid van de locals.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.