Vijf redenen voor een rondreis door Cuba

“Ga nu naar Cuba voor er teveel is veranderd”, hoorde je mensen zeggen dit jaar. Hiermee doelt men op de ontwikkeling en modernisering van Cuba. Maar Cuba is en blijft een prachtig land waar de sigaren, oude auto’s, rum en salsa heus niet snel uit het straatbeeld zullen verdwijnen. Daarnaast staat Cuba ook bekend om de schitterende stranden en andere mooie bezienswaardigheden. Die gaan nergens heen! Wij geven je 5 goede redenen voor een rondreis door Cuba.

5-redenen-cuba-dreamstime

1. Varadero

Wie in Cuba wil genieten van zon, zee en strand moet in Varadero zijn. Dit is dé badplaats van Cuba. Varadero staat ook wel bekend als Playa Azul. In het verleden was dit de plaats waar wereldsterren hun vakantie doorbrachten, waardoor de stad de trots van het eiland was. Om meer toerisme aan te trekken zijn er echter veel betaalbare accommodaties bijgekomen, zodat de gemiddelde vakantieganger er nu ook goed terecht kan. Andere mooie stranden op Cuba zijn Cayo Levisa, Playas del Este, Playa Francés, Cayo Largo en Playa Ancon. Veel blauwer gaat de zee niet worden!

2. Havana

Havana is de bruisende hoofdstad van Cuba. Hier komen een lange geschiedenis en feestelijke cultuur samen, met als resultaat een stad vol indrukken en verrassingen. Geniet van het uitgaansleven, dans de salsa, drink rum, verdwaal in de kleurrijke straatjes en maak vooral veel foto’s van de Cubaanse hoofdstad. Je weet nooit hoe lang die Amerikaanse oldtimers, traditionele sigarenfabrieken en koloniale paleizen er nog zijn… Huur die auto, boek die excursie en bezoek dat paleis dus!

 

 

3. Trinidad

Trinidad is een heus openluchtmuseum vol prachtige architectuur, huisjes in alle kleuren van de regenboog (hallo UNESCO) en historische pleintjes. Deze Cubaanse stad is het indrukwekkende nalatenschap van Cuba’s koloniale periode én één van de mooiste plekjes van het eiland. Trinidad wordt de best bewaarde koloniale stad van het land genoemd. Je bent hier dus op de juiste plek om je te verdiepen in de rijke geschiedenis van Cuba. Wist je dat Trinidad lange tijd het middelpunt van de bloeiende suikerhandel was? Je kunt hier ook goed genieten van de zee en kennismaken met de warme en gastvrije bevolking van Cuba.

4. Valle de Viñales

Valle de Viñales is een bijzonder stukje natuur (letterlijk: vallei) op Cuba. Het landschap bestaat uit metershoge kalkstenen rotsen, vruchtbare roodbruine grond en de eindeloze velden met tabaksplanten en is uniek in dit deel van de wereld. Het is geen verrassing dat Valle de Viñales ook wel de mooiste streek van Cuba wordt genoemd. Valle de Viñales is miljoenen jaren geleden gevormd, en het prehistorische karakter is goed bewaard gebleven. Dit fantastische landschap is ook de plek waar Cuba’s bekendste exportproduct wordt geproduceerd: de sigaar. Bezoek een eeuwenoude tabaksplantage of ga lekker hiken, klimmen en paardrijden.

5. Baracoa

Wil je een ongerepte koloniale stad in Cuba bezoeken? Dan moet je in Baracoa zijn, in de provincie Guantánamo. Er zijn nog maar weinig reizigers die deze tropische stad hebben ontdekt. Baracoa is de oudste stad die op het eiland te vinden is en bestaat al meer dan vijf eeuwen. De stad werd in het jaar 1511 gesticht door de Spanjaarden. Je kunt er nog steeds veel historie en mooie gebouwen vinden, maar ook voor natuurliefhebbers is er meer dan genoeg te beleven: het nabij gelegen nationaal park Alejandro de Humboldt is schitterend. In het verleden leefden de inwoners van Baracoa van het verbouwen van kokosnoten, bananen en cacao, en van visserij. Reken maar op een stukje culinaire historie dus!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.