Le Boat lanceert haar eerste Noord-Amerikaanse basis in 2018

Le Boat, Europa’s grootste bedrijf in vaarvakanties zonder vaarbewijs, staat op het punt om een wereldwijd merk te worden met de lancering van de eerste Noord-Amerikaanse operationele basis in 2018 aan het historische Rideau Canal in Ontaria.

indiaan-canada-water

UNESCO

Het Rideau Canal geopend in 1832 is uitgeroepen tot “National Historic Site of Canada” en erkend als Canadees erfgoed evenals werelderfgoed van de UNESCO. De site, 202 kilometer (125 mijl) lang met 47 sluizen, is ook het oudste continu werkende kanaal in Noord-Amerika. Het bedrijf dat aanzienlijke ervaring heeft in het lanceren van nieuwe bestemmingen, bases en vloten, investeert 16 miljoen Canadese dollar in de Le Boat basis infrastructuur die de lengte van het kanaal van Ottawa naar Kingston omvat.

 

 

Het wordt geopend in het pittoreske stadje Smiths Falls, “Hart van het Rideau Canal” met een vloot van 16 state-of-the-art Horizon cruisers, die speciaal zijn ontworpen om aan Ontario’s maritieme eisen en aan de eisen van de Le Boat klant te voldoen. De vloot zal de komende 5 jaar tot minstens 32 cruisers worden uitgebreid. De reserveringen zullen in het voorjaar van 2017 van start gaan met een vaarseizoen dat officieel in mei 2018 wordt geopend en tot en met oktober van elk jaar loopt.

 

 

De nieuwe Le Boat basis aan het Rideau Canal zal naar verwachting duizenden vakantiegangers van alle leeftijden uit de VS, Canada, Duitsland, Frankrijk en vele andere plaatsen uit de hele wereld trekken. De nieuwe basis zal miljoenen dollar bijdragen aan de lokale economie door middel van toerisme, banengroei en supply chain ondersteuning. De internationale aanwezigheid en de aanzienlijke initiatieven van Le Boat plus de industriële partnerships zullen helpen om de merknaam van het Rideau Canal te verbeteren op de wereldmarkt.

water-rivier-brug-vrouw-canada-ontario-le-boat

Eerste stappen

“We zijn zeer enthousiast over onze eerste stappen in Noord-Amerika. En we zijn vooral verheugd om deze onderneming te lanceren in de mooie Canadese regio Ontario” zei Cheryl Brown, Managing Director van Le Boat. “Het Rideau Canal is de droom van elke vakantieganger. Vakantiegangers vinden op één plek een combinatie van alle mooiste en beste Europese bestemmingen van Le Boat. De regio heeft de schoonheid en de charme van de Franse waterwegen, de prachtige lagunes van Italië en de dramatische, schilderachtige meren en rivieren van Ierland, Nederland en Duitsland. Het is vooral een oord voor natuurliefhebbers met alle denkbare watersporten zoals vissen, paddleboarding, kanoën, zwemmen, maar ook wandelen, fietsen en vogelspotten.”

“We verwachten dat onze nieuwe basis aan het Rideau Canal veel zal betekenen voor Ontario” zei Brown. “We denken ook dat reizigers die hun vaarvakantie op het Rideau Canal eindigen in Ontario, hun verblijf zullen verlengen om te genieten van alles wat Ontario aan moois te bieden heeft.”

Volgens Brown blijkt uit een Le Boat onderzoek onder klanten – inclusief respondenten uit de VS, Duitsland en Engeland – dat er veel vraag komt naar Oost Ontario en het Rideau Canal. Tenminste 88% van de Europese respondenten antwoordde dat ze naar Ontario zouden reizen voor een vaarvakantie. Onder de Amerikaanse klanten lag het percentage wel op 91%. De reizigers van Le Boat zijn veelzijdige vakantiegangers. Kleine groepen, stellen, maar ook families met kinderen. Veel reizigers welgesteld. Mede door de Amerikaanse markt worden ze aangetrokken door Premium Class boten zoals de Horizons die een groot masterhut, ruime top-decks en diverse faciliteiten met veel comfort, hebben.

smithfalls-canada-ontario-rivier

Wie zijn Le Boat

Le Boat is ‘s werelds toonaangevende verhuurbedrijf van boten zonder vaarbewijs met meer dan 40 jaar ervaring in de industrie, de exploitatie van een eigen vloot van 900 boten uit een netwerk van meer dan 37 verschillende vertrekbases in 8 Europese landen. Huurders kunnen aan boord slapen in 5-sterren comfort en stijl, aanzienlijk besparen op hotelkosten. Alle boten zijn voorzien van een volledig uitgeruste keuken, comfortabele meubels, douches en badkamers en heteluchtverwarming. Afhankelijk van het model zijn ze zijn ook voorzien van airconditioning. Geen ervaring of vaarbewijs nodig. Instructies en een oriëntatie worden aan de huurders die voor eerst op vaarvakantie gaan verstrekt opdat ze optimaal van hun vakantie kunnen profiteren. In tegenstelling tot conventionele vaarvakanties die een vooraf geplande route volgen, biedt Le Boat rondreizen waarbij de vakantieganger steden en attracties waarin hij geïnteresseerd is op een bepaalde route, kan bezoeken.

gemaal-mannen-rad-canada

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.