Lonely Planet zet Hill Country op nummer 8

Lonely Planet heeft de Texaanse wijnregio Hill Country geplaatst in de top 10 te bezoeken bestemmingen in de Verenigde Staten in 2017. Texas herbergt het oudste wijngebied van de Verenigde Staten en is de op 3 na grootste wijnproducent in de Verenigde Staten.

lonely-planet-vindt-texaanse-wijnstreek-top

10 Amerikaanse bestemmingen

Op de Best in the US lijst staan tien Amerikaanse bestemmingen die volgens de befaamde reisgidsenuitgever op ieders bucketlist horen. Zoals we gewend zijn van Lonely Planet sieren grotendeels onontdekte bestemmingen en ruwe diamanten de lijst. Op nummer 8 staat de belangrijkste wijnregio van Texas: Hill Country.

 

 

Het droge klimaat van Texas wordt beschouwd als zeer gunstig voor wijnbouw. Al in de 17e eeuw begonnen Spaanse missionarissen met wijnbouw in de streek bij het hedendaagse El Paso, aan de grens met Mexico. Tegenwoordig beslaan de Texaanse wijngaarden meer dan 1700 hectare, opgedeeld in 8 regio’s, waaronder Texas Hill Country, Texas High Plains, Escondido Valley en Mesilla Valley.

 

 

“Lonely Planet’s Best in the US 2017 bevat onze tips voor plaatsen die we reizigers volgend jaar aanbevelen,” zegt redacteur Rebecca Warren van Lonely Planet Magazine. ,,De lijst is dit jaar heel divers, met een selectie bestemmingen van kust tot kust, een echte panoramische tour van Amerika. Of reizigers nou willen ontsnappen naar de bergen, terugverlangen naar vroeger tijden of willen relaxen aan het strand; dit zijn de bestemmingen waar je blij van wordt. Sommige zijn al bekend bij een groter publiek terwijl anderen echt upcoming zijn.”

Mooie landschappen, goede wijn en creatief koken hoort allemaal bij Hill Country. © Willard, iStock, Getty

Mooie landschappen, goede wijn en creatief koken hoort allemaal bij Hill Country. © Willard, iStock, Getty

De Best in the US lijst komt voor de zevende keer uit en geeft een selectie van steden, regio’s en staten die getipt worden door Lonely Planet’s auteurs, redacteuren en community. De lijst is te vinden op: lonelyplanet.com/best-in-us.

Texas, een staat met veel gezichten

Texas is na Alaska de grootste staat van Amerika. In het zuiden wordt de Lone Star State begrensd door de Golf van Mexico en de Rio Grande vormt de grens met Mexico. De zonnige zandstranden langs de Golf van Mexico, de dichte naaldbossen en plantages in het oosten, de uitgestrekte prairies in het noorden en de glooiende heuvels en diepe canyons in het westen geven deze staat haar vele gezichten. De grootste en bekendste steden van Texas zijn Dallas, Houston, Austin en San Antonio. De luchthavens van Houston en Dallas & Fort Worth behoren met een 4de en 7de plaats tot de 10 drukste luchthavens in de Verenigde Staten.

Kijk op www.traveltexas.com/nl voor meer informatie en volg Texas op social media: Facebook · Twitter

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.