SalzburgerLand is klaar voor de winter

Het winterseizoen in SalzburgerLand gaat in december definitief van start. Verschillende wintersportplaatsen hebben in deze maand hun ‘winteropening’ op de agenda staan en er is een groot aantal aantrekkelijke events om te bezoeken.

Christkindlmarkt in Salzburg

Christkindlmarkt in Salzburg

Sfeervolle kerstmarkten

Los daarvan komt Kerstmis er ook aan, en dat is goed voor een aantal sfeervolle kerstmarkten. Vanaf medio december is Salzburg met transavia ook weer direct bereikbaar vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven en met easyJet vanaf Amsterdam.

 

 

Ook al lag er in sommige gebieden zoveel sneeuw dat ze in november al zijn open gegaan, de officiële seizoenopeningen komen er nu aan. Obertauern, een van de hoogst gelegen gebieden in SalzburgerLand waar jaarlijks ook het meeste sneeuw valt, is recent geopend. En natuurlijk is het gebied rondom de gletsjer op de Kitzsteinhorn bij Zell am See-Kaprun ook volop in bedrijf. Medio december volgen onder andere het bekende Flachau en Wagrain-Kleinarl. De winterseizoensopeningen gaan traditiegetrouw gepaard met veel feestelijke omlijsting.

 

 

Events

Los van de seizoen openingen staan er veel events op het programma in SalzburgerLand. Allereerst uiteraard Kerstmis: de Christkindlmarkt op het plein voor de Dom in Salzburg is de plaats om te zijn in de stad: in tientallen kraampjes wordt daar de ultieme kerstsfeer neergezet. Daarnaast zijn de kerstmarkten in St. Wolfgang, bij Schloss Hellbrunn en de ‘Bergadvent’ in Grossarltal aanraders.

Op andere plaatsen gaat het er wat ruwer aan toe: bijvoorbeeld bij de ’Formula Snow’ in Saalbach-Hinterglemm: een sneeuwscooterrace zoals we in Nederland niet kennen. En op de Riders Cup in Wagrain-Kleinarl wordt er geschaatst, maar dan ‘downhill’, spectaculair om bij te wonen!

Snel en goedkoop vliegen

Het begin van het winterseizoen betekent ook dat transavia en easyJet hun vluchten naar Salzburg weer starten. Met een frequentie van bijna 20 vluchten per week en enkele reizen vanaf 25 euro zijn Salzburg en de skigebieden ook aantrekkelijk voor een citytrip of korte wintersportreis.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.