Ontdek de top 5 herfstactiviteiten in SalzburgerLand

De zomervakanties zijn zo goed als voorbij, maar een herfstvakantie in SalzburgerLand is absoluut de moeite waard. We zetten de top 5 tips hier onder elkaar.

Herfst in SalzburgerLand

Herfst in SalzburgerLand

1. Tradities tijdens de ‘Bauernherbst’

Als het zomerseizoen ten einde loopt, wordt in meer dan 70 plaatsen in SalzburgerLand de traditionele Bauernherbst gevierd. Symbolisch voor deze traditie is dat het vee van de bergweiden af weer naar ‘beneden’ komt, de zogeheten ‘Almabtrieb’. Oude ambachten herleven tijdens deze feestdagen, er is muziek en er komt voldoende eten en drank op tafel. De Bauernherbst start op 27 augustus in Niedersill, de laatste festiviteiten staan gepland op 6 november.

 

 

2. Fietsen voor een goed doel: de Eddy Merckx Classic

Op 11 september wordt in het Fuschl am See de 10e editie van de Eddy Merckx Classic verreden. Daarbij zullen onder andere ex-wereldkampioenen Joop Zoetemelk en Jan Janssen aanwezig zijn. Amateurwielrenners rijden door een boeiend landschap met bergen en meren en hebben de keuze uit drie verschillende afstanden (62, 106 of 169 km). De opbrengsten van de VIP-ride met Eddy Merckx zelf op zaterdag 10 september gaan naar de Stichting Wings for Life, die zich inzet voor de genezing van patiënten met een dwarslaesie. De start en finish liggen voor alle afstanden in Fuschl am See.

 

 

3. Swingen op het Jazzfestival

Meer dan 60 optredens in vijf dagen op meer dan 30 locaties. Dat is het Salzburg Jazz Festival dat dit jaar van 19 tot 23 oktober in de stad wordt gehouden. Een mooie line-up van nationale en internationale musici garandeert een paar heerlijke dagen in de stad. Heel bijzonder: het festival is gratis! Ook bijzonder is de variëteit in locaties: van kerken tot kroegen, van het beroemde Festspielhaus tot een traditioneel ‘bierlokaal’.

4. Genieten van het uitzicht op de Grossglockner Hochalpenstrasse

Zeker in het najaar is het een puur genot om de Grossglockner Hochalpenstrasse te ‘doen’. Een enerverende tocht waarbij je vanuit het dal naar boven slingert tot aan het uitzichtpunt op een hoogte van maar liefst 2.571 meter! Bij goed weer heb je hier een indrukwekkend zicht op meer dan 35 bergtoppen boven de 3.00 meter. En dat alles vanuit je comfortabele auto. Onderweg kun je een museum bezoeken of een stop bij een restaurant maken.

5. Proef de herfst in het merengebied

Het merengebied ten oosten van de stad Salzburg straalt een geheel eigen sfeer uit. Rondom de meren kleuren de bomen prachtig in de herfsttijd, je kunt er heerlijk wandelen of een boottocht maken over bijvoorbeeld Fuschlsee of Wolfgangsee. Of neem de vintage kabelbaan naar de Zwölferhorn bij St. Gilgen, een ervaring op zich en ‘boven’ prachtig uitzicht over de bergen. Het stadje St. Wolfgang is ook zeker een bezoek waard.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.