175 Nederlandse en Belgische kinderen zetten zich in voor duurzamere leefomgeving

Je telefoon op een duurzame manier opladen tijdens het fietsen. Dat is een van de 14 creatieve en bruikbare ideeën om onze leefomgeving duurzamer te maken.

-overhandiging-klimaatbundel-001

Het grootste duurzaamheidsevent

Vandaag hebben kinderen door middel van een petitie de Tweede Kamer opgeroepen om meer aandacht te besteden aan een duurzamere leefomgeving. De ideeën zijn in september bedacht door 175 Nederlandse en Belgische kinderen tijdens de Kids Climate Conference (KCC). Het grootste duurzaamheidsevent voor kinderen geïnitieerd door Wereld Natuur Fonds (WNF) en Center Parcs. De Klimaatbundel werd in ontvangst genomen door de voorzitter van de Commissie Infrastructuur en Milieu, Tjeerd van Dekken (PvdA).

 

 

Kirsten Schuijt, directeur Wereld Natuur Fonds: ‘De kinderen verrassen ons telkens weer tijdens Kids Climate Conference. Ze hebben zoveel goede en eenvoudige ideeën om onze aarde stap voor stap duurzamer te maken. We laten ons graag inspireren door kinderen, want zij zijn de toekomst. Het is daarom prachtig om te zien dat politiek en bedrijfsleven dit initiatief steeds meer omarmen.”

 

 

De Kids Climate Conference

De deelnemende kinderen van Kids Climate Conference waren tussen de 8 en 14 jaar. Samen bedachten ze speciaal voor het Nederlandse en Belgische parlement en het bedrijfsleven creatieve oplossingen voor een duurzamere leefomgeving. Oplossingen die bedacht zijn door de kinderen zijn onder andere vaker buiten spelen zonder computers en elektriciteit en het aanleggen van gezamenlijke moestuinen in woonwijken. In totaal zijn er 14 oplossingen geselecteerd door een vakkundige jury, ondertekend door de initiatiefnemers van de top en vandaag in de vorm van een Klimaatbundel overhandigd aan de Tweede Kamer in Den Haag.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.