De 5 fijnste Franse hotelontbijtjes

Er gaat niets boven een lekker ontbijtje wanneer je tijdens je vakantie heerlijk uitgerust wakker wordt in een fijn hotel.

Logis Hotel Halco

Logis Hotel Halco

Uitgebreid ontbijten

In Frankrijk wordt er altijd uitgebreid de tijd genomen voor een petit déjeuner, met knapperig stokbrood, een vers croissantje en een goede kop koffie. Nog fijner is het als dit kan op een toplocatie, zoals midden op het water, met uitzicht op zee of op de besneeuwde bergtoppen. Logis Hotels stelde de ultieme top 5 ontbijtlocaties samen voor een délicieux begin van de dag.

 

 

Le petit déjeuner aan het strand

Het ontbijtje waar je je bed voor uitkomst: pal aan het strand met een weids uitzicht over zee. Dit kan bij Hôtel des Isles, een grote witte villa in de Franse badplaats Barneville-Carteret met uitzicht over Cape Carteret, de zee en de Kanaaleilanden. Ontbijten doe je hier op het knusse, beschutte terras aan het kilometerslange strand. Een betere start van de dag kan bijna niet.

 

 

Elegant ontbijten midden op het water

Ontbijten in een restaurant op het water? Ja, dat kan. Hotel des Lacs d’Halco in Hagetmau, gelegen naast de vier prachtige meren van Halco, is een modern hotel in de vorm van een halve cirkel met een restaurant dat als een waterlelie midden op het water ligt. In het glazen restaurant, omgeven door water en bomen, is het net alsof je je bevindt in een romantisch sprookje. Met een gastronomisch ontbijtje op deze locatie begin je de dag helemaal zen en ontspannen.

logis-ontbijt-frankrijk

Een gastronomisch ontbijt tussen de besneeuwde bergtoppen

Hotel La Croix de Savoie & Spa in de Franse Alpen biedt letterlijk een over-the-top ontbijt. Het hotel bevindt zich midden in de bergen, op loopafstand van de skipistes en beschikt over een gastronomisch toprestaurant met uitzicht op de spectaculaire omgeving. Geniet hier van een ontbijtbuffet bereid met lokale specialiteiten uit de Savoie voordat je in de skilift stapt of een wandeling maakt door de prachtige omgeving.

Een ontbijtbuffet in de tuin van een chique château

Midden in de rustgevende natuur en dichtbij Quimper, een van de mooiste stranden van het Franse schiereiland Finistère, ligt het betoverend mooie Château Manoir de Kerhuel. Het restaurant is gelegen in de elegante kasteeltuin en je kunt hier iedere ochtend genieten van een ontbijtbuffet met zelfgemaakte producten. Na het ontbijt kun je uitbuiken aan het grote buitenzwembad, een potje gaan tennissen op de tennisbaan of een wandeling maken over het mooie landgoed.

Stijlvol ontbijten in een kuuroord

Hôtel la Source des Sens in de Elzas, gelegen op slechts een half uurtje rijden van Straatsburg, is een uniek en modern hotel dat beschikt over een gerenommeerde spa. Na een culinair ontbijt in het gezellige en elegante restaurant kun je hier volledig tot rust komen en genieten van de vele wellness faciliteiten, zoals een binnenzwembad met geiser, stoombaden en watervallen, meerdere sauna’s, een buitenzwembad en lichttherapie. De perfecte plek om jezelf weer even helemaal op te laden.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.