Romantisch, gezellig en ontzettend charmant: de kerstmarkten in Innsbruck

De Nordkette kleurt langzaamaan wit en steekt ver boven de stad uit. Vanuit het centrum heb je zicht op de bekende Golden Roof en daar vlak achter straalt de Nordkette. Stad en berg komen hier samen en deze urban-alpine lifestyle is ook erg geliefd bij de bezoekers van een van de zes kerstmarkten die Innsbruck rijk is.

kerst-boom-berg-achtergrond-innsbruck

Van 15 tot en met 23 december 2016 vind je traditionele kerstmarkten in het oude centrum. Van handgemaakte typisch Tiroolse versieringen tot lokale lekkernijen. Op de kerstmarkten is het heerlijk vertoeven tijdens de feestdagen. Wie wil er nu niet een witte kerst!

 

 

De Maria Theresia straat midden in Innsbruck verandert in een sprookjesachtige laan de komende maand. Hier geniet je van marktstalletjes, kerstbomen, mellow jazz tunes en culinaire hapjes. Wie graag naar leuke verhalen luisters moet naar Innsbruck Marktplatz, want hier vind je storytellers die je door de donkere dagen heen helpen. De 15 meter hoge Swarovski kerstboom twinkelt met haar 170.000 kristallen LED-lampjes voorzien van een bijzondere piek gemaakt door designer Michael Hammer.

 

 

Kerst op de berg

Met de kabinebaan naar de Hungerburg is een beleving op zich, eenmaal boven waan je je op een bijzondere kerstmarkt mét panoramisch uitzicht over de stad en de bergen. En ben je weer terug in de stad dan is een bezoek aan St. Nikolaus aan de noordkant van de Inn rivier een echte aanrader. In het meest historische gedeelte van de stad vind je een romantische kerstsetting en waan je je in een heel andere wereld.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.