De leukste kerstmarkten in Europa

Kerstmarkten zijn de perfecte plek om het feestseizoen in te luiden. Om deze gezellige kersttraditie nog magischer te maken, kun je jouw bezoek aan een kerstmarkt combineren met een paar dagen vakantie. Zoek naar speciale kerstcadeaus voor je vrienden en familie, geniet van heerlijke lokale gerechten en zing mee met kerstliedjes terwijl je de cultuur opsnuift en alle fonkelende lichtjes bekijkt.

bath-christmus-markt

Booking.com koppelt reizigers aan een enorm aanbod van fantastische bestemmingen. Dit feestseizoen wil Booking.com reizigers een handje helpen om in de kerststemming te komen door een aantal van de beste kerstmarkten van Europa voor je op een rijtje te zetten. De geselecteerde kerstmarkten zijn uitgekozen op basis van de reviews van duizenden reizigers.

1.Kerstmarkten Praag (20 november – 2 januari)

Praag is altijd een magische bestemming, maar rond kerst bloeit deze stad door de extra romantische sfeer nog meer op! De perfecte bestemming voor hen die geschiedenis, architectuur en cultuur zoeken, maar die ook hun kerstinkopen willen doen. Op Old Town Square en Wenceslas Square worden bezoekers verrast met een grote variëteit aan “Winter Wonderland” kraampjes, heerlijk eten en traditioneel handwerk.

 

 

2. Tivoli Kerstmarkt, Kopenhagen, Denemarken (15 november – 3 januari)

Op deze plek ontstond het concept ‘Hygge’ – het Deense ritueel om te genieten van de kleine pleziertjes in het leven. Die kleine pleziertjes vind je zeker op de Tivoli Kerstmarkt, en daarom is dit de perfecte plek om in de feeststemming te komen. Snuif de heerlijke geur van traditionele glögg en æbleskiver op en ontspan door de gezellige sfeer. Bewonder de vele kerstkraampjes en geniet van de mooie verlichtingen die weerkaatsen in het Tivolimeer. Vergeet ook vooral niet om te zoeken naar rendieren!

 

 

3. Christkindlesmarkt, Nuremberg, Duitsland (29 november – 24 december)

Deze oudste kerstmarkt van de wereld gaat terug tot de 16e eeuw en mag met meer dan 180 kraampjes zeker niet ontbreken in Booking.com’s lijst van kerstmarkten. Laat je verrassen door de de heerlijke geuren van glühwein, geroosterde amandelen en gemberkoek.

Kerstmarkt in Nuremberg, Duitsland

Kerstmarkt in Nuremberg, Duitsland

4. Kerstmarkt, Bath, Groot-Brittannië (24 november – 11 december)

De grootste kerstmarkt van Groot-Brittannië vindt plaats in het prachtige, historische Bath, waar 150 kerstkramen staan die lokale gerechten en handgemaakte cadeaus verkopen. Bezoekers kunnen veel feestelijkheden verwachten; deze prijzenwinnende markten veranderen de stad namelijk in een magisch paradijs voor kerstshoppers.

5. Keulse kerstmarkten, Keulen, Duitsland (23 november – 23 december)

De vele kerstmarkten in Duitsland zijn de beste plekken voor worst, glühwein, Gemütlichkeit en gemberkoek. Een van die kerstmarkten is die in Keulen. De kathedraal van Keulen zorgt voor een gothische, sprookjesachtige sfeer die de markt betoverend maakt.

6. Kerstmarkt Brussel, Brussel, België (25 november – 1 januari)

In Brussel bevindt zich jaarlijks de grootste kerstmarkt van België. Met meer dan 240 kraampjes is hier voor ieder wat wils. Je kunt hier terecht voor originele kerstdecoraties, tuindecoraties, lekker eten en glühwein. Ook is er meer dan genoeg inspiratie op te doen voor het kerstdiner. De oude gebouwen en straten worden rond die tijd in allerlei kleuren verlicht en dat zorgt voor een prachtig gezicht tijdens het doen van de kerstinkopen. Ook staat er een enorme kerstboom midden op de markt, die met zijn lichtjes de sfeer extra feestelijk maakt.

7. Kerstmarkt Valkenburg, Valkenburg, Nederland (18 november – 8 januari)

Valkenburg heeft de leukste kerstmarkt van Nederland. Het programma is erg divers. Twee keer per week gaat er een parade door de stad, waar prachtig verlichte wagens en dansers in fantastische kostuums aan meedoen. In de Fluweelgrot kun je terecht voor mooie architectuur, maar ook voor kerstcadeaus, handwerk of als je even wat wil eten en drinken. Extra leuk is de kabelbaan die je vanaf hier naar de Wilhelminatoren brengt, en die een geweldig uitzicht over het Limburgse landschap biedt.

8. Christkindelsmärik, Straatsburg, Frankrijk (25 november – 6 januari)

In Straatsburg kijk je je ogen uit. Er zijn niet alleen kerstmarkten, waar je terecht kunt voor decoraties, lekker eten en wijn. Ook wordt ieder jaar de Sint-Nicolaas optocht georganiseerd en zijn er prachtige kersttentoonstellingen. Bovendien worden er veel workshops aangeboden waar je zelf unieke kerstdecoraties kan maken. De fakkeloptochten en klassieke muziek die ook elk jaar terugkomen zorgen voor een magische sfeer.

Bijna een jaar geleden is er een award uitgedeeld door Kerstmarkten.nl en Verkeersbureaus.info voor de beste kerstmarkt in Europa. Deze award is de zogenoemde ‘Kerstmarkt Award’ De bezoekers van Kerstmarkten.nl en Verkeersbureaus.info gekozen voor de Kerstmarkt Valkenburg als de beste kerstmarkt in Europa. Ook dit jaar zal er weer een award worden uitgedeeld voor de beste kerstmarkt van Europa.

De kerstmarkt award 2015

De kerstmarkt award 2015

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.