Savoie Mont Blanc is helemaal klaar voor de winter

Het heeft gesneeuwd in Savoie Mont Blanc. ‘De witte magie’, zoals de winter van seizoen 2016/2017 wordt genoemd in de nieuwe campagne van Savoie Mont Blanc staat dan ook voor de deur en de regio bereidt zich voor op de komst van weer vele wintersporters.

Wellness in Savoie Mont Blanc © Nyul - Fotolia.com

Wellness in Savoie Mont Blanc © Nyul – Fotolia.com

Nieuw seizoen

Een nieuw seizoen betekent ook dit jaar weer nieuwe faciliteiten. Zo heeft Megève een splinternieuw fitnesscentrum, doet de sneeuwactiviteit Ski Bob zijn intrede en opent het nieuwe Chalet Rock’n Love zijn deuren.

 

 

Fonkelnieuwe wellnessfaciliteiten

Dit winterseizoen opent in Megève in het Sportpaleis een splinternieuwe fitnessruimte van 1000 m2. Met diverse toestellen, 5 leszalen en een zwemparadijs is er voor iedere sportieve vakantieganger wat wils.

 

 

Verder is er een luminotherapie ruimte, een binnen- en buitensauna en hamam. Daarnaast opent in Chamonix-Mont-Blanc in maart 2017 een nieuw complex, namelijk een 3.000 m2 grote wellness, van alle gemakken voorzien zoals sauna’s, binnen- en buitenbaden, bubbelbaden en jacuzzi’s.

Ongewone sneeuwactiviteiten

Dit seizoen doet een nog wat onbekende sneeuwactiviteit zijn intrede in Savoie Mont Blanc: Ski Bob. De Ski Bob bestaat uit twee schaatsen, een zadel en een stuur, en maakt van de weg naar beneden een duizelingwekkende rit. De sport is te beoefenen op de pistes van L’Espace Diamant in Le Val d’Arly Mont-Blanc, waar tevens de World Cup Ski Bob wordt verreden van 26 t/m 28 januari.

World Cup Ski Bob © JP Noisillier - nuts.fr-banner

World Cup Ski Bob © JP Noisillier – nuts.fr-banner

Een 2e noemenswaardige nieuwe activiteit is Starski. Met lichtgevende ski’s race je met de gidsen van de Starski School in Le Grand-Bornand door het donker de piste af. De schitterende lampjes geven een sensationeel effect in de witte sneeuw.

Van vijfsterrenluxe tot Rock ‘n Roll

Dit seizoen zijn en komen er een aantal nieuwe accommodaties in de Franse Alpen. 2 daarvan zijn Hotel Taj-I Ma in Les Arcs dat in december 2016 opent, en Chalet Rock ‘n Love in Tignes-Les-Brévières.

Woonkamer en pooltafel © Le Chalet Rock ‘n Love

Woonkamer en pooltafel © Le Chalet Rock ‘n Love

In het luxe vijfsterrenhotel Taj-I Ma slaap je in luxe kamers, eet je gerechten van Michelinsterrenchef Eric Samson en rust je uit in de 400m2 spa en fitness.

Le Chalet Rock ‘n Love geeft gezinnen een unieke ervaring door de funky 70’s stijl waarin de locatie is gebouwd en gedecoreerd: van muziekinstrumenten en een juke-box, tot slapen in tot bedden omgebouwde klassieke wagens. Dat wordt een blijvende herinnering.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.