Dit zijn de goedkoopste skigebieden per kilometer in Europa

Het skiseizoen is weer begonnen, en daarmee zijn ook de nieuwe prijzen van alle skipassen bekend. In welk skigebied kun je het goedkoopst de meeste kilometers maken?

Overzicht resultaten. Bron actiecode

Overzicht resultaten.

5 landen

Uit onderzoek onderzoek naar de grootte van de skigebieden en de prijs van een pas hiervoor kwam deze conclusie: In het Frans/Zwitserse gebied ‘Les Portes du Soleil’ ben je het goedkoopste uit. Daar betaal je €0,43 per ski kilometer.

 

 

Hoop te besparen

Er is onderzoek gedaan naar de grootste skigebieden in 5 verschillende landen: Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Noorwegen en Zweden. Wat betaal je voor een skipas voor 6 dagen, en hoeveel kilometer skipiste telt het gebied. De verschillen per gebied zijn groot. Voor de skiliefhebber valt er dus behoorlijk wat te besparen.

 

 

Opvallend is dat enkele gebieden in Zwitserland erg goedkoop zijn, terwijl dit als erg duur ski land bekend staat. Dit kan ook te maken hebben met de lage koers van Zwitserse Frank. Ook Val Thorens is erg goed betaalbaar. Verder valt op de Scandinavische gebieden erg prijzig zijn.

skiing-bergen-sneeuw

In La Grave – La Meije betaal je bijna €129,- per kilometer (2 km piste) maar dit gebied heeft dan wel weer een enorm offpiste gebied. De erg kleine gebieden hebben we dan ook niet meegenomen in het onderzoek, aangezien dit een te vertekend beeld geeft.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.